Glennis Grace eiste VIP-behandeling bij verlaten politiebureau

Celebs door Elsemieke

Een paar dagen geleden werd zangeres Glennis Grace aangehouden vanwege een vermeende mishandeling in supermarkt Jumbo. De zangeres was verhaal gaan halen bij de medewerkers van de supermarkt nadat er een handgemeen met haar zoon was ontstaan. Beiden werden opgepakt en gisteren weer vrijgelaten, maar Glennis wilde daarbij een VIP-behandeling.

Glennis Grace over vermeende zware mishandeling: "ik heb geen strafbare feiten gepleegd"

Glennis Grace eiste VIP-behandeling bij verlaten politiebureau 

Glennis Grace werd zaterdagavond meegenomen door de politie nadat er een vechtpartij was ontstaan in een supermarkt waar zij bij betrokken zou zijn. De ruzie was ontstaan nadat de 15-jarige zoon van Glennis een elektronische sigaret had gebruikt in de Jumbo. Toen hem door de supermarkt medewerkers werd gevraagd te vertrekken, zou er een vechtpartij zijn ontstaan. "Hij vertelt dat hij daarbij geduwd is en met zijn hoofd tegen een kast of een stelling is aan gekomen." Daarna zouden de zangeres en wat vrienden van haar verhaal zijn gaan halen bij dezelfde supermarkt.

VIP-behandeling

De politie hield het stel drie dagen vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging, maar inmiddels zijn ze weer vrijgelaten. Bij het verlaten van het politiebureau wilde Glennis een speciale VIP-behandeling. De verdachten gaan altijd via een hek in de steeg naast het politiebureau naar buiten, maar daar stonden al een paar dagen media te wachten. Glennis wilde daarom per se dat zij en haar zoon werden vervoerd in een auto vanaf het binnenterrein van het bureau. 

Gelijke behandeling

De politie was bereid om haar zoon af te schermen voor de media, maar voor de zangeres wilden ze geen uitzondering maken. Daarop volgde een discussie met de politie en het Openbaar Ministerie. De politie weigerde te zwichten voor de eis om een vipbehandeling te krijgen en na een aantal uren kwamen Glennis en haar zoon naar buiten. "Iedere verdachte wordt bij ons op dezelfde manier behandeld. Dat is hoe we het altijd doen. Voor slachtoffers en minderjarigen gelden uiteraard in algemene zin andere regels, omdat we hen willen beschermen tegen de inbreuk op hun privacy",vertelt een woordvoerder.

Foto: BrunoPress

Lees ook: Jaimie Vaes gaat (nog) geen aangifte doen tegen Lil Kleine