Kijkers woest dat Big Brother-kandidaat mag blijven na grensoverschrijdend gedrag

Media door Laura

In het Big Brother huis zijn overal ogen en oren, waarmee Big Brother himself de kandidaten in de gaten houdt. Maar dat betekent niet dat zij zelf mogen gluren waar dat niet toegestaan is. Leroy gluurde over de douchehokjes terwijl een paar vrouwelijke kandidaten stonden te douchen. Daar kreeg hij een waarschuwing voor en dat valt bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

Lees ook: Marc Overmars per direct weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega’s

Gluren in de douche

In het Big Brother-huis is er weinig privacy. Er hangen overal camera's, zelf in de douchehokjes. Wel zijn de camera's zo gepositioneerd dat de private parts van de douchende kandidaten buiten beeld blijven. Helaas weerhield het kandidaat Leroy er niet van om zelf te gluren bij zijn vrouwelijke huisgenoten. In onderstaande video zie je hoe hij over de douchecabines gluurt en vervolgens terug in het bad zakt. Daarna stopt hij zijn hand in zijn broek.

Waarschuwing

Het incident blijft natuurlijk niet onopgemerkt bij programmamakers van Big Brother. Leroy heeft een officiële waarschuwing gekregen voor grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft een woordvoerder van RTL bevestigd tegenover Shownieuws. "Zero tolerance betekent direct actie ondernemen en passende consequenties doorvoeren", aldus de woordvoerder van RTL. "Dat kan dus ook betekenen iemand direct aanspreken op gedrag en de gevolgen benadrukken als het gedrag aanhoudt." Leroy moet ook praten met een psycholoog, zodat hij kan leren waarom dit ongepast gedrag was. 

Eerder kwam dit seizoen van Big Brother in de opspraak vanwege de seksistische en racistische uitspraken van meerdere bewoners.

Kijkers zijn woest

Na de ophef over The Voice-rel zijn veel kijkers verbaasd en zelfs woest dat RTL Leroy laat wegkomen met een waarschuwing. Veel Twitterende kijkers zijn het erover eens dat Leroy uit het Big Brother-huis moet worden gezet.

Lees ook: Kritische zoektocht in Lang Leve De Liefde: "Mijn droomvrouw mag maximaal 75 kilo wegen"