Marc Overmars per direct weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega’s

Media door Elsemieke

Marc Overmars vertrekt per direct als directeur voetbalzaken bij Ajax omdat hij een langere periode grensoverschrijdende berichten verstuurde aan vrouwelijke collega's. "Ik schaam me kapot."

Marc Overmars per direct weg bij Ajax na grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega’s

Hoewel hij net een contractverlenging had gekregen, is technisch directeur Marc Overmars vertrokken bij Ajax. Marc vertrekt omdat hij "gedurerende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's heeft verstuurd", zo maakte Ajax zondag bekend. Marc Overmars was voormalig topspeler van onder meer Ajax, Barcelona en Oranje en was daarna technisch directeur bij Ajax.

"Ik schaam me kapot"

De 48-jarige Marc Overmars voerde de afgelopen dagen gesprekken met de raad van commissarissen (rvc) en algemeen directeur Edwin van der Sar. Beiden kwamen tot de conclusie dat Marc niet verder kan gaan als directeur. Zelf is hij het daar ook mee eens. "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag, en hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.”

Lees ook: BN'ers steunen zwijgende Linda de Mol: "Groot gelijk"

Foto: BrunoPress