Dr. Martens inlopen zonder blaren; 6 tips

Fashion door Sandra E

Heb jij een mooi paar Dr. Martens in de kast staan? Dan herken jij het vast; het inlopen van Dr. Martens doet pijn. Of ‘het leed wat Dr. Martens inlopen heet’. Even doorbijten en uiteindelijk zitten ze als pantoffels. Voorkom blaren en pijn met deze tips en tricks voor het inlopen van Dr. Martens zonder blaren!

dr martens inlopen

Zooltje uit je boots halen

De reden dat je Dr. Martens zo pijnlijk kunnen zijn, is dat je voeten te weinig ruimte krijgen. Er is een hele makkelijke manier om je voeten meer bewegingsruimte te geven door de zooltjes uit je Dr. Martens te halen. Niet direct verwachten dat je boots als pantoffels zitten, maar je kunt er net even wat langer op lopen. Is het materiaal wat soepeler geworden door het inlopen dan kun je de zooltjes er weer in doen.

Natte kranten

Stop je Dr. Martens vol met natte kranten en laat dit een nachtje staan. De volgende ochtend trek je ze aan met dikke sokken. Het water zorgt ervoor dat het leer soepel wordt en zo kunnen de schoenen zich naar je voeten vormen.

Blarenpleisters

Heb je nieuwe Dr. Martens aangeschaft? Sla dan ook maar meteen een voorraadje blarenpleisters in, want dat gaat je heel wat pijn besparen! Leef je flink uit met de blarenpleisters als je je Dr. Martens gaat inlopen. Probeer eerst een rondje te lopen en zo te ontdekken wat de pijn of knelpunten zijn. De blarenpleisters plak je op de plekken die pijn doen of knellen. Je hebt bij deze al een stuk voorzorg genomen om je schoenen in te lopen zonder blaren.

Haal je dikke (kerst) sokken maar weer tevoorschijn

Wie mooi wil zijn…. idd even pijn lijden met dikke sokken en je zult jarenlang plezier hebben van je nieuwe boots. Inmiddels zijn je voeten (dik) ingetaped met de blarenpleisters. Dan is het nu tijd om je voeten nog van een extra beschermlaag te voorzien; dikke sokken. De pijn zal een stuk minder zijn.

Prik het juiste ‘loop’ moment 

Helemaal klaar voor het inlopen van je nieuwe Dr. Martens? Voeten ingetaped, dikke sokken aan? Ga dan niet meteen een hele dag shoppen, maar kies de juiste momenten uit om een stukje op je schoenen te lopen. Wandel eerst een beetje in huis met je schoenen, korte uitjes buiten de deur, tijdens een fietstocht of tijdens een werkdag op kantoor. Je boots zullen zich meer en meer naar je voeten gaan vormen.

Als laatste redmiddel; de schoenmaker

Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande tips echt niet bij jou werken. En misschien is het inlopen van nieuwe Dr. Martens echt dé hel voor jou. Dat wil je natuurlijk niet, want het zijn supertoffe schoenen! Als laatste redmiddel hebben we nog de schoenmaker. De schoenmaker kan je schoenen wat oprekken. Je geeft aan waar de pijnlijke plekken zitten in de schoen en de schoenmaker verhelpt dit. Na een behandeling bij de schoenmaker lopen je nieuwe boots vast een stuk prettiger!

 

Beeld: Gettyimages