Taylor Swift is woest op Gorillaz-zanger: "Ik was zo'n grote fan van je, totdat ik dit zag"

Celebs door Jennifer

Taylor Swift is helemaal klaar met de zanger van Gorillaz. Damon Albarn beschuldigde haar dat ze haar eigen liedjes niet schrijft. Gisteren uitte de zangeres haar woede op Twitter, waar ze veel support krijgt van haar fans - de Swifties. Dit zorgt voor een snel excuus van Damon, die beweert dat zijn woorden zijn verdraaid.

taylor swift damon albarn

Lees ook: Taylor Swift haalt uit naar Netflix

Taylor Swift boos op Damon Albarn 

Naar eigen zeggen was Taylor groot fan van Damon, totdat ze een interview las met hem in de LA Times. Wanneer het gaat over moderne artiesten die eigen liedjes schrijven, noemt de interviewer Taylors naam: "Ze is misschien niet jouw smaak, maar Taylor Swift is een uitstekende songwriter." Daarop reageert Damon volgens LA Times dat zij "niet haar eigen liedjes schrijft", waarna de interviewer zegt: "Natuurlijk doet ze dat. Ze is co-auteur." Dit schiet bij de zangeres in het verkeerde keelgat. Ze reageert op Twitter: "Ik was zo'n grote fan van je, totdat ik dit zag. Ik schrijf AL mijn liedjes zelf." Ze vindt zijn 'wilde suggesties' nergens op slaan. Ze schrijft ook: "Je hoeft mijn nummers niet leuk te vinden of te waarderen, maar het is echt fucked up om te zeggen dat ik mijn eigen nummers niet schrijf." Het meest geniale aan haar reactie is nog wel de toevoeging eronder. Daar zegt ze: "PS. Ik schreef deze tweet helemaal zelf, voor het geval je het je afvroeg." Ha!

Damon Albarns excuses aan Taylor

Bij een artiest als Taylor verwacht je natuurlijk dat ze snel steun krijgt van haar vele fans. Ook Damon reageert zelf. Hij biedt zijn excuses aan en beweert "dat het volledig uit de context is getrokken om maar genoeg clickbaits te krijgen". Daar voegt hij aan toe: "Ik bied je hiervoor mijn zeer welgemeende en onvoorwaardelijke excuses aan, want het laatste dat ik zou doen is jouw kwaliteit als songwriter in twijfel trekken. Ik hoop dat je me begrijpt."

Taylor heeft nog niet gereageerd op het excuus van Damon, maar haar 'Swifties' gaan wel los. Zij kennen Taylors discografie als geen ander. Zo heeft de zangeres alle nummers op haar album Speak Now alleen geschreven. Iemand vindt ook "dat hij Taylor Swift niet naar beneden hoefde te halen om Billie Eilish op te hypen, die ook samen schrijft met haar broer".

Lees ook: VIDEO: dit zijn de eerste beelden van De Bachelor met Fabrizio Tzinaridis

Beeld: Getty Images