Lifestyle / Media
Media

Yuli dacht dat baby sliep in draagzak: "maar ze bleek overleden"

In de allereerste editie van Idols deed Yuli Minguel mee en ook maakte ze nog een keer haar opwachting in The Voice Of Holland, maar toch kon ze een lange tijd geen muziek maken. Dat had alles te maken met het verlies van haar drie maanden oude dochtertje, die overleed terwijl ze bij Yuli in de draagzak lag.

 Yuli dacht dat baby sliep in draagzak: "maar ze bleek overleden"

In het programma Better Than Ever komen iedere week zeven mensen bij elkaar die hebben meegedaan aan een talentenjacht en hierbij delen ze hun verhaal. Het verhaal van Yuli Minguel maakt veel indruk deze week. Ze zingt het liedje Hold On van de Alabama Shakes en is hierbij zichtbaar geëmotioneerd. Na haar deelname aan de eerste editie van Idols was muziek alles voor Yuli Minguel, maar is er een periode in haar leven waarin ze het niet meer kan horen. In het programma Better Than Ever vertelt ze over deze moeilijke periode.

Je bent niet alleen

“Ze was drie maanden oud. Ik bracht haar naar de opvang, samen met mijn tweeling. Een heel mooie tweeling. Ik had haar borstvoeding gegeven en toen dacht ik dat ze aan het slapen was. Maar ze was niet aan het slapen. Ze was overleden, terwijl ik haar droeg in de draagzak.” Yuli vindt het belangrijk dat ze haar verhaal kan delen. “Je mag je verhaal delen. En misschien kun je aan een ander laten zien dat je niet alleen bent. Veel van die moeders en vaders verstoppen zich. Je kunt ze eigenlijk niet zien.”

Lees ook: Nog maar héél even griezelen: Spookslot verdwijnt uit De Efteling