Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Nog maar héél even griezelen: Spookslot verdwijnt uit De Efteling

Als je graag een bezoekje aan De Efteling bracht vanwege het Spookslot, dan hebben we helaas slecht nieuws. De oudste attractie van de Efteling verdwijnt na komende zomer uit het park. Het Spookslot moet plaatsmaken voor een overdekte attractie en een nieuw hotel. 

Nog maar héél even griezelen: Spookslot verdwijnt uit De Efteling 

De Efteling staat niet alleen bekend om haar bijzondere achtbanen en het Sprookjesbos, maar ook vanwege het Spookslot dat al sinds 1978 in het park staat. Het Spookslot was de eerste grote attractie buiten het Sprookjesbos. De attractie laat de ruïne van een oud-Keltisch kasteel zien, waarin je naar een acht minuten durende hoofdshow kan kijken. Omdat de Efteling vanwege de coronamaatregelen al enige tijd gesloten is, is het attractiepark al begonnen met de werkzaamheden en het Spookslot komt hierbij niet goed uit de verf. Een deel van de parkeerplaats is momenteel ingericht als bouwplaats, omdat het nieuwe hotel wordt gebouwd naast de hoofdingang. "We merken dat de populariteit van de attractie echt is afgenomen. Het wordt tijd voor iets nieuws. Ook met het oog op de toekomst is het nodig om te vervangen. Wij maken daarom een heel nieuw themagebied”, vertelt een woordvoerder van De Efteling.

Nieuwe attractie

Er komt dus wel wat nieuws in de plaats voor het iconische kasteel. "De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven." Dit wordt gebouwd naast de hoofdingang van het attractiepark en opent de deuren in 2024. Het gaat het grootste hotel van het park worden met 143 kamers verdeeld over zeven verdiepingen, inclusief twee restaurants en een spa. Het Spookslot is niet de enige attractie die uit het park verdwijnt. In september vorig jaar kwam er ook al een einde aan Monsieur Cannibale. 

Lees ook: Katja Schuurman: "ik had zeker 180 keer aangifte kunnen doen van aanranding"