Oud-The Voice kandidaten gaan los over Jeroen Rietbergen: "ik voelde me nooit veilig met hem in de buurt"

Media door Elsemieke

Het gaat al een paar dagen non-stop over The Voice van RTL vanwege vermeend seksueel wangedrag van verschillende personen die bij het programma betrokken zijn. De meeste aantijgingen gaan over bandleider Jeroen Rietbergen en daarom is hij ook opgestapt. Inmiddels stromen de nieuwe beschuldigingen aan zijn adres binnen. "Jeroen zei dat ik er lekker neukbaar uitzag op televisie."

Aantijgingen over Jeroen Rietbergen van The Voice stromen binnen

Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat de bandleider van The Voice en de inmiddels ex-partner van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen per direct opstapt bij het programma. Jeroen zegt in zijn statement dat hij 'contact van seksuele aard' heeft gehad met vrouwen die bij het programma zijn betrokken. Bij zijn vrouw Linda de Mol bleef het een paar dagen stil, maar gisteren kwam ze met een statement dat ze de relatie met Jeroen heeft verbroken. 

'Enorme klootzak'

Ook in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol - zoon en neef van - is het onderwerp gisteren voorbijgekomen. Johnny heeft geen goed woord over voor zijn inmiddels ex-oom. Johnny zegt er met een driedubbele bril naar te kijken. "Als mens, als programmamaker en als familielid." Volgens Johnny is hij op dit moment 'niet objectief genoeg'. "En misschien wel nooit." Hij vindt Jeroen dan ook een 'ongelooflijke klootzak'. "Het is echt een lul-de-behanger." Volgens Johnny de Mol is Jeroen Rietbergen flink in de war door alle commotie. "Dat mogen jullie wel weten, ja."

Samen naar een concert

De beschuldigingen aan het adres van Jeroen Rietbergen gaan nog even door. Nienke Wijnhoven, die in 2018 meedeed aan The voice of Holland, zegt tijdens haar periode bij het programma ook betast te zijn door Jeroen Rietbergen. De oud-kandidate vertelde dat Jeroen haar meevroeg naar een concert en dat hij haar met de auto wilde komen ophalen. "Ik voelde me schuldig, want je zit in een relatie en hebt zoiets van: ben ik vreemdgegaan? Ook al hebben we geen seks gehad. Nu steeds meer mensen met een verhaal komen, denk ik: het kan me niet meer schelen."

"Neukbaar op televisie"

Ook een andere kandidaat uit het Westland vertelt dat ze bij The Voice nare dingen heeft meegemaakt. "Jeroen Rietbergen zei dat ik er lekker neukbaar uitzag op televisie. De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van 'team-Borsato' bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was." Tijdens haar deelname was ze bang van hem geworden. "Het is een nekhijger, ik voelde me nooit veilig met hem in mijn buurt. Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: 'Zuig jij privé ook zo lekker?"

Geil broekje

Iemand die ook meerdere nare ervaringen met Jeroen had, is Kirsten Berkx die in 2017 meedeed met The Voice. Als Kirsten een keer na een repetitie door de gang loopt in een soort van ‘pyjama’ krijgt ze een vervelende opmerking van hem. "Wat heb jij een geil broekje aan, zei hij". Ze kan er nu nog boos om worden. "Jij hebt als man niet het recht om zoiets te zeggen tegen een meisje. Alleen mijn lief mag zoiets zeggen."

Lees ook: Stekker uit The Voice of Holland vanwege seksueel wangedrag: dit is wat we tot nu toe weten