Rupert Grint over zijn lastige relatie met 'auntie' J.K. Rowling

Celebs door Jennifer

Rupert Grint is in een column van The Times openhartig over zijn lastige relatie met 'auntie' J.K. Rowling. Eerder kwam de Harry Potter-schrijfster met erg controversiële uitspraken over transgenders, waar Rupert en zijn collega's het niet mee eens waren. Toch betekent dit voor Rupert niet, dat hij J.K. Rowling volledig de rug toe keert.

rupert grint over tante j.k. rowling

Lees ook: 14 x tattoo quotes uit Harry Potter

'Tante' J.K. Rowling

Nee, J.K. Rowling is niet écht de tante van Rupert. In de The Times-column vertelt hij hoe hij J.K. Rowling "als een soort tante ziet". Dit maakt de relatie met de schrijfster zo lastig. Rupert zegt: "Ik vergelijk J.K. Rowling met een tante. Ik ben het niet per se eens met alles wat mijn tante zegt, maar ze is nog steeds mijn tante." In zijn column doelt hij op de controversiële uitspraken, die de schrijfster deed eind 2019. In een artikel stond de omschrijving "mensen die menstrueren". J.K. Rowling reageerde hier met een grapje op "dat daar toch een woord voor was". Alleen schoot dit vervolgens bij velen in het verkeerde keelgat, omdat tegenwoordig transgender mannen óók kunnen menstrueren.

Dankbaar voor alles

Toen J.K. Rowling een storm aan kritiek over zich heen kreeg vanwege haar uitspraken, zat hier destijds ook een reactie van Rupert bij. Hij stond, samen met mede-acteurs Daniel Radcliffe en Emma Watson, achter de transgemeenschap. Ruperts statement was toen: "Trans vrouwen zijn vrouwen en trans mannen zijn mannen. We zouden allemaal het recht moeten hebben om met liefde en zonder oordeel te leven." Hoewel Rupert zich hier dus aan de kant van de transgemeenschap zette, liet hij al doorschemeren dat J.K. Rowling niet zomaar iemand was voor hem. Hij was "dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan": "Ik denk dat je enorm veel respect voor iemand kunt hebben en het toch oneens kan zijn met dat soort dingen."

Lees ook: Oeps! Nóg een foutje ontdekt in de Harry Potter-reünie special