Lifestyle / Celebs
Celebs

Humberto Tan doet aangifte van laster na beschuldiging van ongepaste appjes door Albert Verlinde

Sinds The Voice afgelopen weekend in een bijzonder kwaad daglicht kwam over vermeend seksueel wangedrag, is er een heleboel gaande in medialand. Presentator Albert Verlinde dropte zondag een nieuwe bom door zijn oud-collega Humberto Tan van ongepast gedrag naar vrouwen te beschuldigen. Humberto Tan ontkent dit en spreekt van ‘pure smaad’. Hij heeft nu aangifte gedaan tegen Albert.

Dit is het salaris van roddelkoningin Yvonne Coldewijer

Massale steun voor Humberto Tan na beschuldiging van ongepaste appjes

Albert Verlinde beschuldigde Humberto Tan ter overstaande van 807.000 kijkers van ongepaste seksuele appjes naar vrouwen. Hij had het over de periode 2015 en 2016 toen Humberto Tan een succesvolle latenighttalkshow had: RTL Late Night. "Het is binnen RTL, en we hebben daar de affaire-Stax meegemaakt, ook wel bekend dat Humberto de neiging had om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending. Waarom vertel ik dat? Nou, niet om Humberto te naaien, maar omdat ik weet dat er mensen bij het programma weg zijn gegaan die zeiden: ‘Het lijkt wel alsof ik hier meer een datingshow zit te produceren dan een talkshow.’”

Kritische kijker

Albert Verlinde wil dan ook een breder onderzoek naar dit gedrag van Humberto Tan. "Ik wil RTL ook oproepen een breed onderzoek te doen, want blijkbaar was er in die tijd een cultuur waarin dit soort dingen gebeurden. Bij The Voice én bij Humberto. Ik denk dat RTL kritisch moet kijken: jongens, wat was er in die tijd in vredesnaam aan de hand? Daar moet iedereen over aangesproken worden, ook de leidinggevenden. Daar moet een onderzoek naar gedaan worden.”

Bijval voor Humberto

Humberto Tan zelf is absoluut op zijn zachts gezegd gepikeerd door de berichtgeving van Albert Verlinde. "Albert Verlinde beschuldigt mij van het sturen van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice", zegt Tan op Twitter gisteravond. 

Hoffelijke appjes

Humberto Tan krijgt veel bijval op Twitter van bekende gasten die in zijn talkshow verschenen. Humberto stuurde volgens hen altijd een appje de dag na RTL Late Night om ze te bedanken voor hun optreden. Zo zegt Claudia de Breij zegt dat zij de appjes ‘altijd hoffelijk en leuk’ vond. "Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren." 

Aangifte

Nu Humberto Tan zoveel steun krijgt van zijn collega's op sociale media, heeft hij besloten aangifte te doen tegen Albert Verlinde. Dat werd hem namelijk al door verschillende oud-gasten van het programma aanbevolen via sociale media. Op Twitter schreef hij vanochtend al: "Beste Albert, je hebt mij in één adem genoemd met de misstanden bij The Voice. We kennen elkaar goed, je hebt mijn nummer en toch heb je mij niet gebeld om je ‘verhaal’ te checken. Er ligt geen klacht bij RTL noch bij Blue Circle (producent, red.). Er is één klacht: van jou. Wat zijn je motieven?"

Foto: BrunoPress

Lees ook: FOTO: Temptation-Tim Wauters wordt vader "na een geweldige vrijpartij"