Expeditie Robinson-kijkers teleurgesteld in laatste finalist

Media door Jordan

Het wachten is ein-de-lijk voorbij. De deelnemers strijden voor nog een plek in de finale. Met twee echte Robinson proeven zijn de laatste finalisten bekend gemaakt. Anouk, JayJay, Do en Yuki vechten voor de twee plekken naast Britte en Robbert in de finale, maar wie mag zich finalist van Expeditie Robinson 2022 mag noemen? 

Lees ook: Dit geldbedrag ontvangt de winnaar van Expeditie Robinson

Halve finale

Na een teleurstellend begin van de halve finale, wilden de kijkers echte Robinson proeven zien. Britte en Robbert hadden in de vorige aflevering al een plek bemachtigd in de finale, waar kijkers het niet helemaal mee eens waren. Zeker Britte krijgt een volle lading met negativiteit van de kijkers over haar heen door de afgelopen afleveringen. Tijdens de eilandraden heeft zij een hard spel gespeeld om in de halve finale te komen. 

De eerste proef

Door een echte Robinson proef te spelen, krijgen de overgebleven kandidaten nog een kans om de finale te halen. De deelnemers moeten een puzzel maken, waarvan stukken ontbreken. De ontbrekende stukken bevinden zich in het water op verschillende platformen. Maar de kandidaten krijgen natuurlijk niet zomaar de stukken te pakken. Om bij de platformen te komen moeten de kandidaten een glijbaan af, zwemmen, en weer terug de glijbaan opklimmen. Dit blijkt uiteindelijk niet zo makkelijk te zijn als gedacht. Na een lange strijd mocht Do zich de derde finalist noemen. De strijd ging door voor de laatste plek in de finale met JayJay, Yuki en Anouk.

Laatste plek

JayJay, Yuki en Anouk moeten nog maar één keer tegen elkaar strijden voor een plek in de finale. De kandidaten moeten aan een paal hangen en dit zo lang mogelijk volhouden. Een zware laatste proef moeten zij nog doorstaan. Degene die als laatste nog aan de paal hangt wint deze laatste plek. Yuki heeft het al snel zwaar, en geeft ook als eerst op. Ook JayJay heeft duidelijk moeite met de proef. Alleen Anouk die al vaker dit seizoen heeft laten zien dat zij enorm sterk is in proeven waarbij je moet hangen, ziet er nog relaxed uit. Uiteindelijk moet ook Jay Jay zich laten zakken en mag Anouk zich met trots de laatste kandidaat van de finale noemen.

Vele kijkers vinden het jammer dat JayJay niet de finale heeft gehaald. Met een positieve blik op de Expeditie en het mooie karakter wat JayJay heeft laten zien, is iets wat de kijkers alleen maar kunnen waarderen. Met een trots gevoel verlaten JayJay en Yuki de Expeditie. Met een verassende finale, bestaande uit Robbert, Britte, Anouk en Do wachten wij vol spanning af. 

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers vinden halve finale saai en traag: "Expeditie Sesamstraat"