Lifestyle / Media
Media

Dit zijn de beste miniseries op Netflix

Ondanks dat Netflix een super groot aanbod aan films en series heeft (die trouwens ook nog eens dagelijks bijgewerkt wordt), lijkt het toch elke keer alsof er helemaal niets is om te kijken. Zin in een serie die je zo in één avondje wegkijkt? Dit zijn de beste miniseries op Netflix die je sowieso gezien moet hebben. 

Lees ook: Enge Netflix-serie Hellbound is de nieuwe 'Squid Game'

Miniseries op Netflix: Spinning Out

In de miniserie Spinning Out volgen we het verhaal van Kat Baker, die na een heftige val als kunstschaatser zichzelf niet meer volledig durft te geven op het ijs. Kat zoekt ​​balans in de liefde, haar familie en geestelijke gezondheid, terwijl ze haar eeuwige droom om olympisch goud te winnen, najaagt.

Miniseries op Netflix: The Queen's Gambit

Netflix' The Queen's Gambit was (en is) onder de kijkers een grote hit. Het verhaal gaat over Elizabeth (Beth) Harmon, die op jonge leeftijd uitgroeit tot een beroemde schaakster. Maar op zo'n jonge leeftijd al zo beroemd worden is niet makkelijk en Beth leert dan ook dat het leven niet altijd over rozen gaat...

Miniseries op Netflix: The Serpent

De Netflix miniserie The Serpent volgt het bizarre verhaal van Charles Sobhraj, een enge seriemoordenaar die het in de jaren zeventig gemunt heeft op toeristen die de hippie-trail in Zuid-Azië verkennen. Wat deze serie nog een stukje enger maakt, is dat het ook nog eens gebaseerd is op waargebeurde feiten. Moet je gezien hebben. 

Miniseries op Netflix: Girl Boss

Girl Boss staat al een tijdje op Netflix, maar dat betekent niet dat deze miniserie daardoor minder leuk is. We volgen hier het verhaal van Sophia, die na haar ontslag bij haar werkgever, het idee krijgt om een eigen internetbedrijf te beginnen. Maar in de serie komt Sophia erachter dat girl boss zijn minder makkelijk is dan gedacht.

Miniseries op Netflix: Behind Her Eyes 

In Netflix' Behind Her Eyes maak je een bizarre love triangle mee, waarin Louise - een alleenstaande moeder - een affaire begint met haar nieuwe baas, David. Natuurlijk is David zelf helemaal niet single en is hij ongelukkig getrouwd met Adele. Louise wordt uiteindelijk vriendinnen met de mysterieuze Adele en aan het einde worden (gelukkig) al je vragen beantwoord en krijg je de grootste plottwist ooit naar je hoofd geslingerd. 

Miniseries op Netflix: The Stranger

De miniserie The Stranger - die overigens wel heel veel weg heeft van Netflix-hit You - gaat over een onbekende vrouw die het op een familie gemunt heeft en de familiegeheimen op straat gooit. Het einde van elke aflevering is een heuse cliffhanger, wat maakt dat je meteen door wil kijken. En helemaal als laatste kun je natuurlijk weer een grote plottwist verwachten.

Miniseries op Netflix: Maid

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vindt een jonge moeder - nadat ze uit een heftige en gewelddadige relatie is gekomen - werk als schoonmaakster (a.k.a. maid). Ze probeert voor haar en haar kindje weer een toekomst op te bouwen, maar komt erachter dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. 

Miniseries op Netflix: When They See Us

Series gebaseerd op waargebeurde verhalen zijn altijd grote hits, net zoals de miniserie When They See Us, waar vijf zwarte tieners in 1989 onterecht beschuldigd worden van betrokkenheid bij een verkrachting. Een hartverscheurend verhaal, waar onrecht een grote rol speelt.

Lees ook: Dit is hoeveel de acteurs in jouw favo series verdienen