Lifestyle / Media
Media

Enge Netflix-serie Hellbound is de nieuwe 'Squid Game'

Squid Game op Netflix is hartstikke hot. Zelfs mensen die onder een steen lagen, hebben gehoord over de Koreaanse Netflix-serie. De serie over de sadistische afvalrace vol kinderspelletjes is ongekend populair. Toch lijkt er een nieuwe Netflix-serie de populaire serie in te halen, namelijk Hellbound.

Lees ook: Squid Game seizoen 2: cast, releasedatum en het verhaal

Enge Netflix-serie Hellbound is de nieuwe 'Squid Game'

De Zuid-Koreaanse horror ‘Hellbound’ is hard op weg de meest bekeken serie op Netflix te worden en Squid Game van zijn troon te stoten. De serie had binnen 24 uur al in meer dan 80 landen de meeste streams. Het draait allemaal om de gewelddadige acties van een team demonen dat jaagt op zondaars in Hellbound. Deze zijn eerder zijn bezocht door een engelachtig wezen dat de slachtoffers op de hoogte heeft gebracht van hun datum en tijd van overlijden. Harige wezens verbranden hun slachtoffers en sturen ze naar de hel, waardoor de mensen niet meer weten wat ze moeten doen. 

Squid Game versus Hellbound

Hellbound lijkt dus best op Squid Game, maar of de serie Squid Game gaat verslaan is nog maar de vraag. Squid Game bereikte wereldwijd 111 miljoen abonnees. Daarmee scoorde de show het beste ooit in de eerste vier weken op Netflix. Ook in Nederland stond Hellbound al enkele dagen na de première in de top 10. Squid Game ging op 19 september in première en stond 46 dagen op de eerste plaats. Naar schatting 142 miljoen huishoudens in 94 landen keken in oktober naar de serie, die Netflix zo'n 900 miljoen dollar opleverde. Kassa!

Lees ook: Hints uit Squid Game die jij hebt gemist