Deze 5 documentaires wil je als muziekfan een keer gezien hebben

Media door Jeanine

Zet je ‘s ochtends vroeg direct je favoriete afspeellijst aan? En ben je helemaal up-to-date wat er in de muziekwereld gebeurt? Als echte muziekfan zijn er een paar documentaires die je niet mag missen. Deze 5 zijn echte aanraders!

Muziek documentaires

Lees ook: Dit zijn de meest indrukwekkende docuseries op Netflix

Five Foot Two

Lady Gaga is al jarenlang een wereldwijd muziekicoon en dat is niet zonder reden. Maar wie is de zangeres nou écht? In Five Foot Two krijgen we een kijkje achter de schermen. Hoe verloopt het proces van haar album Joanne? En is beroemd zijn wel echt zo glamourous als het lijkt?

Je kunt Five Foot Two bekijken op Netflix.

Zonder Jas Naar Buiten

Want hij was smoorverliefd op haar… Rapper Snelle (Lars Bos) heeft al een aantal hits op zijn naam staan en werd in korte tijd heel bekend. De weg naar fame gaat echter niet altijd over rozen. In zijn documentaire Zonder Jas Naar Buiten doet Lars daar een boekje open over.

Je kunt Zonder Jas Naar Buiten bekijken op Netflix.

Britney vs Spears

Het was het nieuws van september: Britney Spears is eindelijk verlost van het toezichthouderschap van haar vader. Hoewel de documentaire werd gereleased vlak nadat het nieuws bekend werd, is het nog steeds een must see. De docu zet de rechtzaken en de voortgang van haar strijd tegen het curatorschap op een rijtje. Heftig om te zien.

Je kunt Britney vs Spears bekijken op Netflix.

The Show Must Go On – The Queen + Adam Lambert Story

In de voetstappen treden van niemand minder dan Freddie Mercury. Behoorlijke pressure, dat kunnen we wel stellen. Al meerdere keren na de dood van de legendarische Freddie heeft Queen enkele samenwerkingen uitgeprobeerd en weer opgetreden. In 2011 stond Adam Lambert voor het eerst met Brian May en Roger Taylor op het podium. In de documentaire zien we hoe de drie muzikanten bij elkaar zijn gekomen en hoe Queen + Adam Lambert zich heeft ontwikkeld. Fan van Queen? Dan is de documentaire Bohemian Rhapsody ook een echte aanrader.

Je kunt The Show Must Go On – The Queen + Adam Lambert Story bekijken op Netflix.

AMY

Als we denken aan de grootste supersterren van de eenentwintigste eeuw, dan denken we ongetwijfeld aan Amy Winehouse. Ze maakte hit na hit en daar heeft ze haar wereldwijde succes aan te danken. Haar persoonlijke problemen en gevoelens verwerkte ze in haar muziek. De negatieve kant van alle glam and fame eiste in 2011 het leven van Amy Winehouse, toen ze overleed aan alcoholvergifiging. De documentaire AMY gaat over het bijzondere leven van de succesvolle zangeres.

Je kunt AMY bekijken op Videoland.

Beeld: Netflix Media Center

Lees ook: Hints uit Squid Game die jij hebt gemist