'Gunther' uit Friends overleden op 59-jarige leeftijd

Celebs door Laura

Droevig nieuws. James Michael Tyler, beter bekend als Gunther uit Friends, is overleden. Dat bevestigde het management van de Amerikaanse acteur zondagavond tegenover entertainmentsite TMZ.

gunther friends overleden

Lees ook: FOTO'S: De cast van Friends... toen en nu

Prostaatkanker

We kennen hem allemaal van zijn rol als de 'Nederlandse' Gunther uit Friends, maar voor zijn naasten was hij natuurlijk veel meer dan dat. Zijn familie laat weten: "[...] Michaels dierbaren herinneren hem als een acteur, muzikant, iemand die prostaatkanker onder de aandacht wilde brengen en als een liefhebbend echtgenoot. Hij hield van livemuziek, moedigde de Clemson Tigers vaak aan en hij belandde vaak in leuke en onverwachte avonturen. Wie hem eenmaal kende, had een vriend voor het leven.”

Afgelopen zomer maakte Tyler bekend aan NBC dat hij leed aan prostaatkanker. De ziekte was in september 2018 vastgesteld, het werd tijdens een jaarlijkse check-up gevonden.

Gunther in Friends

Zijn personage Gunther was in alle tien seizoenen van Friends te zien. De eerste afleveringen alleen op de achtergrond als eigenaar van stamcafé Central Perk, maar al snel kreeg hij een grotere gastrol. Al de jaren was hij verliefd op Rachel, maar de liefde bleef onbeantwoord.

Friends-acteurs als Jennifer Aniston, Courtney Cox en Matt Le Blanc halen op Instagram herinneringen op aan de overleden collega.

Lees ook: 26 dingen die je nog niet wist over Friends