Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

26 Dingen die je nog niet wist over de hitserie Friends

Sinds januari 2018 staan alle seizoen van Friends op Netflix, yes! Of je het nu vroeger op tv keek, alle dvd-boxen in je kast hebt staan of pas net bent begonnen dankzij Netflix: we kunnen geen genoeg krijgen van Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Ross en Joey. Maar hoe goed ken jij die zes beste vrienden uit New York eigenlijk? Hoewel je alle afleveringen intussen wel kunt dromen, laten deze bizarre feitjes je vast met een andere blik naar de serie kijken.

Heb je de hele serie nog niet gekeken? Too bad! We moeten je toch even waarschuwen, want er kunnen wat spoilers tussen staan.

1. Mocht je denken dat alles ook daadwerkelijk is opgenomen in New York, dan moeten we je teleurstellen. Alles is opgenomen in Californië. Say whut?!

2. Zelfs het intro is niet gefilmd in New York, maar in een studio van Warner Bros.

3.  Jennifer Aniston (Rachel) deed auditie voor de rol van Monica, en Courteney Cox (Monica) juist voor de rol van Rachel. De producers was fan van ze allebei, maar draaide de rollen om; Aniston werd Rachel en Cox werd Monica.

4. Het duurde ongeveer 5 uur per aflevering om het te filmen.

5. In het eerste seizoen kreeg iedereen $22.000 per aflevering. 

6. Daarna werd dit verhoogd tot $100.000 per aflevering.

7. Bij het laatste seizoen was dit wel $1.000.000 (!!!) per aflevering. 

via GIPHY

8. Om de acteurs dit salaris te kunnen bieden, moesten ze soms leven op een kleiner budget. Zo is de aflevering "The One Where No One's Ready" volledig opgenomen in het appartement van Monica, omdat ze geen geld hadden voor locaties en gastacteurs.

9. Courtney Cox (Monica) is in het echt ouder dan David Schwimmer (Ross), terwijl ze in de serie zijn jongere zusje speelt.

10. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Ross en Rachel samen zouden gaan, maar de verhaallijn werd later aangepast door hun échte chemie.

11. Toen Lisa Kurdrow zwanger werd, hebben ze ook daarop de verhaallijn aangepast. De buik van Phoebe toen ze zwanger was van een drieling, was dus echt.

12. Er waren geen familieleden bij de bruiloft van Phoebe.

13. Voordat de eerste aflevering verscheen, zijn ze allemaal uit eten geweest bij het beroemde Caeser’s Palace in Las Vegas. Dit deden ze om te vieren dat dit hun laatste uren waren, waarin ze nog niet werden herkend.

14. Ken je de aap Marcel nog? Hij werd eigenlijk gespeeld door twee apen.

15. Elke aflevering werd opgenomen voor een live publiek, zo wisten ze zeker dat de grappen aan zouden slaan.

16. Behalve de cliffhangers, hierbij zat geen live publiek. Anders zou het publiek spoilers naar buiten kunnen brengen.

17. De huisnummers zijn veranderd tijdens de show. In het begin had Monica’s appartement nummer 4, dit werd later veranderd naar 20. Waarom? Het was niet logisch dat Monica op een hoge verdieping woont, maar toch zo’n laag huisnummer heeft.

18. Bij de opening van de aflevering “The One After Vegas” kreeg iedereen de achternaam Arquette.

Lees ook: 13 x Wat je nog niet wist over Love Actually

19. De befaamde oranje bank stond toevallig in de kelder van Warner Bros.

20. De tweeling van Monica en Chandler zijn geboren met een verschil van 3 minuten en 46 seconden.

21. Toen Lisa Kurdrow voor het eerst het script las, dacht ze dat Chandler echt gay was.

22. Ellen DeGeneres was gevraagd voor de rol van Phoebe, maar dit had zij afgewezen.

23. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Phoebe haar zus Ursula had. Maar Phoebe verscheen tegelijkertijd als Ursula in de serie Mad About You. Door Ursula ook een rol te geven in Friends, snappen de kijkers waarom Lisa Kurdrow in twee series verscheen.

24. Ross is 3 jaar lang 29 jaar oud.

 

5. De serie zou in eerste instantie Insomnia Café gaan heten. Of Friends Like Us. Of Six of One. Uiteindelijk kozen ze voor het simpele Friends.

26. Aan het einde van de serie bleken Monica en Chandler onvruchtbaar, maar Cox was in het echt wel zwanger. In de serie hebben ze verschillende kostuums moeten gebruiken om dit te verhullen.

Lees ook: Deze acteurs hadden bijna een hoofdrol in Friends gescoord