Lifestyle / Celebs
Celebs

Verdrietig nieuws: moederfiguur Sien uit Sesamstraat overleden

Verdrietig nieuws voor Sesamstraat! Na meneer Aart Staartjes is nu ook de Vlaamse Sien Diels uit Sesamstraat overleden op 74-jarige leeftijd. De meeste mensen kennen haar als het lieve moederfiguur, die altijd verhalen voorlas aan Ieniemienie, Pino en Tommie.

sesamstraat sien pino

Lees ook: Terug in de tijd: 20 x snoepgoed dat je vroeger altijd at

Winkel van Sien

Sien speelde 36 jaar lang de rol van moederfiguur in Sesamstraat. Hierdoor is ze een jeugdheld voor verschillende generaties. Ze was te zien van 1976 tot 2012. Naast dat ze een soort moeder was voor de poppen, had ze ook een eigen winkel. Hier deden de bewoners van Sesamstraat hun boodschappen. Hoewel Sien vooral als moederfiguur werd gezien, had het personage ook een belangrijke rol. Zo werd ze in Sesamstraat neergezet als een feminist. Ze probeerde meerdere keren genderpatronen te doorbreken.

Moederfiguur Sesamstraat

Naast haar rol als moederfiguur in Sesamstraat speelde Sien ook nog in andere producties, meestal voor de Belgische zender VRT. Ze acteerde onder andere in F.C. De Kampioenen, Flikken en Witse. Tot haar pensioen in 2010 gaf ze acteerlessen aan het conservatorium in Mechelen.

Lees ook: Jim Bakkum vereeuwigt kinderen met een wel heel bijzondere tattoo