Waarom het goed is om je planten bier te geven

Wonen door Chloe

Drink jij wel eens een biertje en ben je een echte plantmom? Dan wil je dit zeker weten. Vanaf nu zal je je biertje namelijk delen met je kinderen. En dan hebben we het natuurlijk niet over echte kinderen, maar over je plantjes. Ze af en toe wat bier geven is namelijk hartstikke goed voor ze.

Lees ook: Op vakantie? Zo zorg je ervoor dat jouw plantjes het overleven

Weggooien is zonde

Als jij wel eens een biertje opentrekt dan heb je zo nu en dan vast nog wel een restje over. Je hebt er ineens geen zin meer in of laat dat laatste slokje toch in het flesje zitten. Weggooien is natuurlijk zonde, maar geluk kan je er nog wat mee. De gefermenteerde hop in het bier is namelijk een prima natuurlijke meststof voor je groene kamerplanten en het voorkomt ook nog eens ongedierte. Een win-win situatie dus.

Geen vers opengetrokken biertje

Hoewel wij onze biertjes het liefst ijskoud geopend of vers van de tap hebben, worden onze planten daar minder blij van. Deze hebben liever wat ouder bier wat als een dagje openstaat. Geniet dus eerst zelf van je drankje en bewaar een restje voor je planten. Het beste is om je planten één tot twee keer per maand wat te geven. Als je dit vaker doet, dan zal het alleen maar tegen je werken. De alcohol kan dan namelijk de plantencellen vernietigen.

Mooie bladeren

En wat er gebeurt als je ze wat bier hebt gegeven? Dan kan je nog meer genieten van je plantjes. Ook werkt bier perfect tegen lelijke bladeren. Pak een watje en laat deze even weken in wat bier. Wanneer je er vervolgens zachtjes mee over de bladeren wrijft zal je zien dat de bladeren zullen glanzen. Niet alleen wij, maar ook onze planten worden dus erg blij van een biertje op zijn tijd.

Lees ook: Wisten we nog niet: het water van gekookte eieren is heel goed voor je planten