Zwangere Laura Ponticorvo opgenomen in het ziekenhuis: 'Twee dagen non-stop gehuild'

Celebs door Laura

Vervelend nieuws voor Laura Ponticorvo. De hoogzwangere Lau ligt in het ziekenhuis en moet daar blijven tot ze gaat bevallen. Op Instagram praat ze haar volgers bij.

laura ponticorvo

Lees ook: Eerste deelnemer geeft op na 1 dag Expeditie Robinson: 'Voelde mijn arm niet meer'

Totaal onverwachts

"Daar lig ik dan..." post Laura bij een foto met haar in ziekenhuisbed met teddybeer. "Totaal onverwachts en kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ben sinds donderdag opgenomen in het ziekenhuis en zal hier moeten blijven tot dat ons wondertje ter wereld zal komen."

UPDATE: Laura is bevallen en heeft haar verhaal gedeeld

Te hoge bloeddruk

"Ongeveer 4 weken geleden toen het eindelijk weer eventjes supermooi weer was begon ik wat vocht vast te houden, ik heb me toen direct laten checken en toen hebben we niets geks gevonden. Mijn bloeddruk was goed en mijn urine was schoon!" Het goede nieuws Laura even rust, maar tijdens een controle bij de verloskundige afgelopen donderdag bleek haar bloeddruk toch veel te hoog. Ze moest direct naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Lees ook: Newsflash: Samantha de Jong heeft alweer een nieuwe vriend

Pre-eclampsie

"De baby werd gemonitord aan zo’n CTG scan-een hartfilmpje, mijn bloeddruk werd nogmaals opgemeten, mijn bloed werd afgenomen en m’n urine werd gecontroleerd. Hierin hebben ze eiwitten gevonden en dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk duidt alles op Pre-eclampsie. Normaliter krijg je klachten als je dit hebt en gek genoeg heb ik 0 klachten. Nog steeds niet. Ik voel me top fit dus daarom kwam dit als een klap binnen en kan ik het niet helemaal bevatten wat er nu gebeurt." Pre-eclampsie is ook wel bekend als zwangerschapsvergiftiging.

Hoewel Laura geen last heeft van klachten, moet ze in het ziekenhuis ter controle blijven totdat de baby er is. "Hiervan ben ik echt heel verdrietig geweest. Ik heb 2 dagen non-stop gehuild omdat m’n hele plaatje in elkaar stortte omdat ik vanaf nu lekker zou beginnen met alles helemaal ready maken voor de kleine meid." Verder vertelt ze hoe erg ze had uitgekeken naar een verlof waarin ze nog kon shoppen, de babykamer klaar kon maken en de kleertjes wassen. Maar ze laat zich niet uit het veld slaan en probeert er het beste van te maken in haar ziekenhuisbedje.

 

Lees ook: La Casa de Papel fans opgelet: eerste afleveringen van seizoen 5 staan nú online

Beeld: Brunopress