Met deze 4 trucjes zijn stinkende schoenen verleden tijd

Mode & trends door Jeanine

Zet jij je schoenen na een lange dag het liefst op de gang om ze even te luchten? Stinkende schoenen door zweetvoeten zijn niet prettig, maar wel hartstikke normaal. Met deze 4 trucjes zullen jouw sneakers niet meer stinken.

Trucjes stinkende schoenen

Lees ook: De 5 leukste zomerse sneakers van Nike

1. Theezakjes of koffiepads

Pak twee droge theezakjes of koffiepads en stop ze helemaal vooraan in je schoenen. Laat ze een nachtje erin zitten en gooi de theezakjes of pads daarna weg. Je zult zien dat je schoenen weer geurloos zijn.

2. In de vriezer

Wist je dat je de bacterien in je schoenen kunt bevriezen en zo kunt doden? Doe je schoenen in een zak en sluit deze goed af. Doe de zak minimaal 24 uur in de vriezer en voilá: weg nare geurtje.

3. Kattenbakvulling

Heb jij katten in huis? Dan heb je vast kattenbakvulling op voorraad. Hiervan doe je een beetje in een panty of sok, welke je vervolgens in de schoen stopt. Na een nachtje ruiken je schoenen weer als nieuw.

4. Wassen

Zijn je schoenen wel toe aan een stevige wasbeurt? Dan kun je ze ook even in de wasmachine gooien. Schoenen van stof of canvas kunnen hier prima tegen. Stop ze wel in een speciale zak of een kussensloop en was hooguit op 30 graden.

Lees ook: Waarom je maar beter de toiletdeksel sluit voordat je doorspoelt