Dit zijn de laarzen trends najaar 2021

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Dat het zonnetje zich deze zomer niet van haar beste kant heeft laten zien, moge duidelijk zijn. Maar als we daar één positief ding uit hebben kunnen halen, is dat we de hele zomer lang laarzen hebben kunnen dragen (want: koude tenen! en dat in de zomer?). Desondanks kijken we al uit naar de laarzen trends voor aankomend najaar 2021/2022, want welke laarzen mogen nou echt niet in je kast ontbreken deze winter? Wij zochten het voor je uit.

laarzen najaar 2021

Dit zijn de laarzen trends voor winter 2021/2022

Wanneer ik op zoek ben naar nieuwe schoenen, wil ik het liefst alle mogelijke paren die op internet te verkrijgen zijn met elkaar vergelijken. Want wat nou als je net een aankoop hebt gedaan, en drie webshops verder pas écht tegen je droompaar aanloopt - hartstikke zonde!

Wij ontdekten BOETIEK.NL, een platform dat de collecties van Nederlandse merken en lokale boetieks toont in één overzicht. Zo kun je met handige filteropties (maat en kleur bijvoorbeeld) binnen no time alle dames schoenen van aangesloten shops met elkaar vergelijken. Oh en, mocht je dit keer een duurzamere keuze willen maken kan dit ook - met de duurzame zoekfilters (vegan leer, biologisch katoen en gerecycled materiaal) vind je kleding en schoenen die met iets meer liefde voor milieu en planeet zijn geproduceerd - hoe top is dat!

Enfin, even terug naar de laarzen trends - want daarvoor zijn we hier. 

Op het gebied van laarzen kun je nogal wat kanten uit, want ben je op zoek naar enkellaarzen of ontbreekt een elegante kniehoge laars juist nog in jouw schoenenkast? Anyway, wij lichten de trends voor je uit.

Kniehoge laarzen

In het laarzen landschap hebben we al aardig wat verschillende schachthoogtes voorbij zien komen, van enkellaarzen tot overknee-boots. Dit jaar zijn de kniehoge laarzen on trend. Bij kniehoge laarzen loopt de schacht tot aan de knie, we zien deze boots zowel met als zonder hak. En opvallend zijn de kniehoge laarzen met grove zolen, lekker chunky maar toch vrouwelijk.

Grove zolen

Zij iemand grove zolen? Jup, dit najaar zijn grove zolen je van het. We kennen de zogenaamde ‘dad sneakers’ natuurlijk al, sneakers met chunky zolen. Maar ook op het gebied van laarzen gaan we verschillende uitvoeringen met chunky zolen zien. Denk aan hoge laarzen met grove zolen, sock boots met grove zolen en enkellaarzen met grove zolen - the chunkier the better!

Halfhoge veterlaarzen

Dr. Martens heeft de comeback van veterboots op z’n naam staan, maar dit najaar gaan we veterlaarzen in talloze uitvoeringen zien. Van halfhoge veterlaarzen tot laarzen aan de knie met vetersluiting. Super stoer, maar kunnen ook bijvoorbeeld perfect in combinatie met een jurkje of rokje.

Moderne snowboots

Misschien heb je bij snowboots niet meteen een heel trendy paar schoenen in je hoofd - i get that. Maar dit najaar gaat daar verandering in komen. Stoere zogenoemde trekking schoenen met grove zolen, met een bont of wollen voering binnenin worden echte statement laarzen die jouw voeten deze winter gegarandeerd warm houden. Mark my words!

Beige en wit

Heb jij eigenlijk alleen maar zwarte laarzen in je kast? Dan is dit najaar tijd voor verandering. Afgelopen winter zagen we al steeds vaker beige chelsea boots en witte laarzen in de schappen verschijnen, aankomend najaar wordt dit alleen maar vermenigvuldigd. Beige boots geven jouw look een compleet andere touch, ton sur ton is het helemaal.

Benieuwd welke laarzen we nog meer gaan zien dit najaar? Neem dan een kijkje in de laarzen collectie op BOETIEK.NL.

Beeld: Getty