Thuisstudeerplek inrichten? Dit zijn wat tips!

Wonen door Michelle

Goed kunnen studeren? Daarvoor heb je een fijne omgeving nodig. Het merendeel van de mensen kan zich het beste concentreren als het werken aan school of de opleiding op rustige plek gebeurt - zowel qua geluid als hoe het eruitziet. Verder is het praktisch dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt. Is jouw thuisstudeerplek van alle gemakken voorzien? Zo niet, dan is er werk aan de winkel!

Wij hebben een klein stappenplan samengesteld om jouw thuisstudeerplek zo comfortabel en prettig mogelijk te maken. Kan je de dingen afstrepen? Dan houdt weinig je nog tegen om als een speer te leren. Hier zijn onze tips én producten van Hema om de perfecte studeerruimte thuis te creëren. 

1. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd

En wanneer het hoofd opgeruimd is, dan is er ruimte voor nieuwe informatie en denkprocessen! Dat is natuurlijk belangrijk om goed te kunnen studeren. Zorg dat alle papieren op het bureau georganiseerd zijn en keurig op een stapeltje liggen. Ook handig: een systeem om je papieren mooi in op te bergen. Plaats pennen en dergelijke in een bakje, zorg dat alle andere kleine dingen (zoals een gum en een puntenslijper) in een lade zitten of in een speciale doos zodat er niet teveel gaande is in jouw blikveld. 


Klapkratje letterbord recycled 20x30x11.5 mintgroen bij Hema.nl


Washi tape dreamer bij Hema.nl


Brievenbak A4 zwart bij Hema.nl

2. Laat je inspireren

Een ruimte die sfeervol is en waar je een positief gevoel krijgt, draagt zeker bij aan hoe jij erin staat wanneer je aan het studeren bent. Een mooie kleur op de muur doet wonderen - wit is ook maar zo saai - en één van de beste tinten in een studeerruimte of home office, schijnt de kleur groen te zijn. Het zou helpen bij de productiviteit, creativiteit en tegelijkertijd voor rust zorgen. Dat wil je dus! Vind je groen op de muur wat te heftig (het hoeft niet knalgroen te zijn overigens, zacht saliegroen heeft hetzelfde effect)? Werk dan met accessoires. Qua decoratie is het goed als je een thema kiest om het niet te druk in de ruimte te maken. Iets wat ook kan helpen om je schouders eronder te zetten op lastige momenten, is een inspirerende quote of mooie ingelijste afbeeldingen of foto's aan de muur.


Quote kaarten kleurrijk bij Hema.nl


Fotolijst 50 x 70 cm zwart bij Hema.nl


Geurkaars in glazen pot sicilian leaves bij Hema.nl

3. Lekker licht

Goed daglicht is wel zo fijn op de plek waar je studeert maar het moet niet zo zijn dat je de helft van de tijd met je ogen moet knijpen of dat er zelfs een zonnebril aan te pas moet komen, wil je goed kunnen kijken. Plaats het bureau of de tafel waar je aan werkt dus op een handige plek in de ruimte. Ga je vooral 's avonds aan de slag? Let ook dat erop dat de verlichting voldoende is. Een bureaulamp is geen overbodige luxe. 


Tafellamp zwart bij Hema.nl


Jaloezie hout bamboe 50mm bij Hema.nl

4. Aparte kamer

Als het even kan - afhankelijk of je er de ruimte voor hebt - dan is het 't allerbeste om een aparte studeerruimte te maken. Niet in de woonkamer dus of in de slaapkamer want dat is onrustig. In de woonkamer en slaapkamer moet je echt kunnen relaxen zonder dat je de hele tijd eraan herinnerd wordt dat je nog moet studeren. 

5. Lekker fris

En dat kan op twee manieren: het moet niet te warm zijn op de plek waar je aan het studeren bent en er moet voldoende frisse lucht in de ruimte aanwezig zijn. Wees dus niet bang om zo nu en dan lekker een raampje open te zetten. In de winter kun je de kamer even luchten voordat je aan de slag gaat. Verder is het verstandig om de verwarming vooral niet te hard aan te zetten - hier word je sneller loom van en dat is natuurlijk niet de bedoeling.