Waarom zie je deelnemers van realityseries nooit eten?

Media door Jeanine

Je denkt er niet zo vaak bij na, maar er zijn veel dingen die je in realityseries helemaal niet te zien krijgt. Heb je wel eens beseft dat je deelnemers eigenlijk nooit ziet eten? Dat kan kloppen, want dat wordt inderdaad niet gefilmd. Daar is dus – blijkbaar – een goede reden voor.

Lees ook: Anticlimax! De aubergine van Brad in Sex/Life was toch nep

Filmen

Als je het eenmaal weet, zal je vaker beseffen dat je mensen in realityshows vaak niet ziet eten. Sure, ontbijt maken ze soms zelf, er gaan genoeg snacks doorheen en als ze uit eten gaan, wordt dat ook kort gefilmd. Maar echte maaltijden worden over het algemeen niet gefilmd, zoals lunch of avondeten in het huis zelf. Hoe zit dat?

Goede reden

Het is niet zo dat de deelnemers iedere dag moeten teren op een paar crackers, in tegendeel. Er is catering aanwezig of er staat een buffet klaar, en de keuken zit vaak tjokvol lekkere dingen. Volgens oud-deelneemster Zara McDermott is er een reden dat je de guys and gals verder geen maaltijden ziet eten. De deelnemers dragen allemaal een microfoon en de ook daarvan raken de batterijen leeg. In de tussentijd worden die batterijen dus vervangen, zodat er geen microfoons spontaan uit vallen. Zo lopen ze ook niet het risico dat dat per ongeluk wordt gefilmd. Daarom dus!

Bron: Grazia

Lees ook: Bridgerton film locaties die je kunt bezoeken in real life