Deze rok past het beste bij jouw lichaam

Mode & trends door Chloe

Als er een kledingitem is wat we zomers graag dragen dat is het wel een rok. Lekker makkelijk met een leuke top of t-shirt, sneakers eronder of mooie sandalen en je bent perfect gestyled voor de zomer. En of je nou naar het strand of naar kantoor gaat, een rok kan altijd. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt is het soms moeilijk om te bepalen wat nou echt bij je past. Daarom vertellen wij je welke rok het beste past bij jouw lichaam.

rok past bij lichaamLees ook: Zomers zwart: zo draag je je favoriete kleur op warme dagen

Welke rok bij een zandloperfiguur?

Heb jij een duidelijke taille, een wat grotere cupmaat en zijn je schouders en je heupen ongeveer even breed? Dan heb jij een zandloperfiguur. Lucky you, want met dit figuur kan jij bijna iedere rok wel hebben. Toch zijn er een paar die je echt geweldig zullen staan. Een rok met een high waist zorgt er bijvoorbeeld voor dat je mooie taille geaccentueerd wordt en je lijkt ook nog eens een stuk langer en slanker. Een kokerrok is hier het ideale voorbeeld van. Ook midi- en maxirokken zullen jouw geweldig staan.

Welke rok bij een peerfiguur?

Een slank bovenlichaam, smalle schouders en taille, wat bredere heupen en volle benen en billen maken het peerfiguur. Met jouw smalle bovenlichaam wil je natuurlijk hier de aandacht op leggen. Ga daarom voor een basic rok met niet te veel printjes en poespas om dit te accentueren. Een te strakke rok is voor jouw geen succes. Midi- en lange rokken zullen jouw geweldig staan. Ook plooirokken of een mooie A-lijn kan jij goed hebben. Met jouw volle billen verlies je hierin namelijk geen figuur.

 

Welke rok bij een recht figuur?

Als jouw schouders en heupen ongeveer even breed zijn en je geen duidelijke taille hebt dan heb je een recht figuur. Voor jou werken strakke rokken vaak niet, omdat je dan snel breed kan lijken. De rokken die jou het beste zullen staan zijn plooi-, wikkel- en klokrokken. Ook ruches staan jouw geweldig. Wanneer je ze wat hoger draagt creëer je ook gelijk wat taille. Lang of kort maakt voor jou niet uit, want het zal je allebei geweldig staan.

 

Welke rok bij een appelfiguur?

Het appelfiguur is eigenlijk het tegenovergestelde van het peerfiguur: mooie volle borsten, brede schouders en slanke benen. En deze mooi slanke benen waar Doutzen nog jaloers op zou zijn wil je natuurlijk wel in het zonnetje zetten. Dit doe je het beste door een basic shirt te combineren met een rok met een print. Een A-lijn of wikkelrok staan je geweldig. Geen lange rokken, want dan worden je mooie benen niet meer bruin, maar korte of driekwart rokken zijn jouw go-to.

 
Beeld: Unsplash

Lees ook: 8 x sandalen die wél lekker lopen