Onverklaarbaar en mysterieus: Netflix-serie Katla zit bomvol mysteries

Media door Angel

Zoek je nog een spannende Scandi-serie met een tikkeltje mysterie? De IJslandse serie Katla mag je dan niet missen. In de serie zorg een raadselachtige vulkaanuitbarsting voor veel vragen bij de omliggende bevolking. Terwijl de vulkaan uitbarst, gebeuren er namelijk onverklaarbare dingen vlakbij de vulkaan: er rijst een naakt persoon uit het as, die al jaren dood bleek te zijn. What?!

Netflix-serie Katla mysterieus

Lees ook: Schrap je plannen voor vanavond: Workin' Moms seizoen 5 staat op Netflix

Uitbarsting

De vulkaan Katla die zich onder het ijs bevindt, is uitgebroken. Vlakbij is er een dorpje genaamd Vík, dat zelfs na een jaar van de uitbarsting nog niet veilig is, omdat ieder moment het ijs bij de vulkaan kan smelten. Dit is natuurlijk niet veilig voor de bewoners, de meeste zijn dan ook geëvacueerd. Ondanks de waarschuwingen blijven er nog steeds een aantal mensen wonen.

Onverklaarbaar

De vulkaanuitbarsting is niet het enige wat Vík in zijn greep houdt. Er gebeuren allerlei mysterieuze, onverklaarbare dingen, zoals een vrouw die opeens tevoorschijn komt, helemaal bedekt onder as. Ze is door de war en denkt dat ze nog in het verleden leeft, terwijl het in werkelijkheid al jaren later is.

Daarnaast gebeuren er ook vreemde dingen onder het ijs: honderden jaren geleden, diepgevroren dingen komen naar boven. Mensen die waren overleden, leven gewoon weer en niemand weet hoe. Al deze gebeurtenissen kunnen nog gekke gevolgen hebben, die niemand ziet aankomen.

Releasedatum

De serie is sinds 17 juni te zien en telt acht afleveringen, met tot nu toe één seizoen. Er is nog niets bekend over een tweede seizoen, maar stiekem hopen we dat er een vervolg komt.

Lees ook: Hit op Netflix: In Believe Me ontsnapt Lisa uit de handen van seriemoordenaar