Houd de warmte buiten met gordijnen op maat

Wonen door Redactie Ze.nl

We hebben er even op moeten wachten, maar inmiddels staat de zon flink te shinen. Als je de weer-app open, word je gelijk vrolijk van de zomerse temperaturen die ons tegemoet gaan komen. Heerlijk, als je op het strand ligt of geniet van een drankje op het terras. Maar als je dan weer thuiskomt na een dagje weg, word je bedolven door een warme deken. Hoe je het binnen koel houdt? Nou, met gordijnen! 

Blokkeer het zonlicht met op maat gemaakte gordijnen

Voordat je je airco van zolder haalt of de ramen en deuren open zet: het kan makkelijker. Gewoon, door je raamdecoratie te sluiten. Met raamdecoratie kun je het zonlicht blokkeren, waardoor je de warmte buiten laat. Zo blijft het binnen aangenaam koel. De regel geldt: hoe dikker de stof of het materiaal van je raamdecoratie, hoe beter het verduisterd en dus ook beter isoleert. 

Een raamdecoratie-specialist tipt ons dat gordijnen, Duette gordijnen en houten en aluminium jaloezieën op maat je beste vrienden zijn tijdens dit warme weer. Deze houden, over het algemeen, de meeste warmte buiten in de zomer. Het enige wat jij hoeft te doen, is je raamdecoratie volledig te sluiten. Misschien wat ongezellig voor alle thuiswerkers en de mensen die graag bij je naar binnen gluren, maar je krijgt er een koeler huis en privacy voor terug. Win-win! 

Stijlvolle en duurzame gordijnen

Twijfelde je al een tijdje over het aanschaffen van op maat gemaakte gordijnen? Dit is jouw teken: het is tijd om ze te bestellen. Want dit is pas het begin van een zomer vol aangename temperaturen die je liever buiten de deur houdt. Onze favoriet zijn de A House of Happiness gordijnen. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen (van transparant tot verduisterend). En nu komt het mooie: ze zijn ook nog eens duurzaam. Alsof je twee vliegen in één klap slaat. 

De gordijnstoffen van A House of Happiness worden namelijk gemaakt van PET-flessen en stoffen die overblijven in de t-shirt industrie. Zo krijgen materialen een tweede leven. Jouw nieuwe raamdecoratie is daarmee dus niet alleen heel stijlvol, maar heeft ook een lagere ecologische footprint. What’s not to love?! Twijfel je of wil je weten welke kleur van deze duurzame collectie het beste bij jouw woonwensen past? Bij MijnRaamdecoratie kun je gratis kleurstalen bestellen. Zo kun je eenvoudig thuis bepalen welke kleur het beste matcht met jouw interieur.