Terrastip: Heerlijk dineren bij Jansz. in hartje Amsterdam

Eten door Laura

Na de lockdowns waarin we het moesten doen met thuisbezorgde maaltijden, kunnen we weer volop genieten van decadente avondjes uit. Zoek je nog een lekker plekje om dit weekend neer te strijken? Of gewoon: na een werkdag of voor een lunch?

jansz restaurant

Plekje aan de grachten

Een lekkere lunch om te kletsen met een vriendin, een drankje na een lange dag, een romantisch avondje uit of gewoon om te vieren dat je weer uiteten kunt! Bij het restaurant Jansz. aan de Amsterdamse grachten kan het allemaal. Een elegante, maar no-nonsense plek aan de grachten waar gasten ongedwongen kunnen genieten. Al sinds Jansz. haar deuren opende in 2016, heeft het ‘buurtrestaurant’ in de Negen Straatjes een speciaal plekje in het hart van de foodlover. Anno 2021 draait het restaurant dat in het Pulitzer hotel ligt het roer om.

Het menu

De keuken van Jansz. wordt vanaf heden gerund door Arnout van der Kolk. Van der Kolk werkte onder andere bij Envy, Oud Sluis en als Sous Chef bij Ciel Bleu en afgelopen 5,5 jaar stond hij aan het hoofd bij Restaurant C. ‘Voor mij ligt de essentie van lekker eten bij het feit dat je tijd voor je tafelgenoten maakt. En de gerechten moeten die tijd die je samen hebt, complementeren.’

Op het menu van Jansz. staan voor ieder wat wils. Zoals een vis van de dag, ravioli, frisse salades, maar ook steak & frites. De dessertlijst is ook goddelijk. Hallo, een peanut butter sundae?! Dat wil je proberen!

Private dining en bestellen

Voor speciale gelegenheden zoals een baby shower, verjaardag of zakelijke lunch kun je bij Jansz. ook gebruik maken van private dining. Het restaurant heeft verschillende stijlvolle kamers waar jij en je vrienden, familie of collega's gezellig kunnen samenkomen. Liever thuiseten? Dat kan ook. Je kunt bij Jansz. ook online bestellen. Wel even timen, want het kan niet last minute. Dan heb je wel iets heerlijks om naar uit te kijken.

Online reserveren kan hier.

 

Lees ook: Koffie met tonic wordt het drankje van deze zomer