Donkere woning? Deze planten hebben weinig licht nodig

Wonen door Chloe

Water en veel licht: dat is wat veel planten nodig hebben. Als jij een donkere woning hebt, dan kan je zoveel liefde geven als je wilt, maar de meeste planten zullen hier niet genoeg aan hebben en het dus niet overleven. Gelukkig zijn er ook planten die het wel goed doen in een donkere ruimtes. Welke dat zijn vertellen wij je.

planten weinig lichtLees ook:

Dracaena

De Dracaena, ook wel bekend als de drakenbloedboom is een populaire plant. Dat is niet alleen omdat hij er zo prachtig uitziet, maar ook omdat deze erg makkelijk is in de verzorging. Ook zijn er veel verschillende varianten onder deze plant en dus is er voor ieder zijn smaak wel iets te vinden. En het beste: deze plant overleeft prima in een donkere ruimte.

Cactus

Je zou het misschien niet verwachten aangezien deze woestijnplantjes behoorlijk wat licht kunnen verdragen, maar ook de cactus kan je prima in een donkere kamer neerzetten. Vooral in de zomer staat deze plant ook liever niet in direct zonlicht. En vergeet je de plant een keertje water te geven? Dat is geen probleem, want deze plant zal je eerder te veel dan te weinig water geven.

Ananasplant

Wij zijn helemaal weg van deze plant. De ananasplant ziet er zo schattig uit en hij heeft nog een voordeel: het zou namelijk de oplossing zijn tegen snurken. De plant geeft namelijk zuurstof en enzym af gedurende de nacht. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook het medicijn voor de snurkers onder ons. De plant kan prima overleven met weinig licht, maar een beetje vindt de plant wel fijn.

Sanservieria

Ook deze Populaire kamerplant kan je makkelijk op een donkere plek in huis neerzetten. De Sansevieria, ook wel Vrouwentong genoemd, wordt liever vergeten als het gaat om het geven van water. Lekker makkelijk dus en zelfs als je geen groene vingers hebt kan je deze plant in leven houden. 

Calathea

Deze plant komt oorspronkelijk uit de bossen van Colombia en Brazilië. De tropenplant heeft niet voor niets de bijnaam ‘schaduwplant’ gekregen. Doordat de tropische plant altijd in de schaduw van de grote bomen heeft gestaan is deze dus gewend om weinig licht te krijgen. Sterker nog: deze plant wordt absoluut niet blij van licht. Ideaal dus voor donkere kamers of om je donkerste hoekje van het huis mee op te fleuren.

Zamioculcas

Deze Afrikaanse plant is perfect voor mensen die geen plant in leven kunnen houden. Hij is namelijk enorm sterk en heeft bijna geen verzorging nodig. Weinig water, weinig licht en weinig aandacht. De Zamioculcas past bij ieder interieur en maakt dit één van de populairste kamerplanten.

Lees ook: Zo kweek jij je eigen ananasplant