Lekker (en) gezond: spinaziepannenkoekjes met feta en zalm

Eten door Jeanine

Begin je zondag goed met een heerlijk, gezond ontbijt! Wat dacht je van pancakes for breakfast? Deze spinaziepannenkoekjes zijn superlekker, hartstikke gezond en geven je genoeg energie om de dag mee te starten. Dat is pas goed wakker worden!

Spinaziepannenkoekjes

Lees ook: Koffie met tonic wordt het drankje van deze zomer

Wat heb je nodig voor de spinaziepannenkoekjes?

  • 2 el bieslook
  • 2 eieren
  • 8 plakjes gerookte zalm
  • 100 gr spinazie
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 200 g feta
  • 250 ml melk
  • Olijfolie of boter
  • Zout en peper

Zo maak je de spinaziepannenkoekjes

  1. Breek de twee eieren in een kom en doe hier de zelfrijzende bloem en melk bij. Mix alles met een elektrische garde tot het een mooi deeg vormt. Breng de mix op smaak met wat peper en zout en voeg vervolgens de spinazie toe. Wil je het nog makkelijker maken? Dan kun je ook een blender gebruiken om alles mooi glad te krijgen.
  2. Doe een klein beetje olijfolie of boter in een koekenpan en wacht tot de bodem goed heet is.
  3. Giet vervolgens voorzichtig wat van het beslag in de pan. Je kunt een soeplepel gebruiken om mooie, gelijke pannenkoekjes te maken.
  4. Wacht tot de bovenkant een beetje gestold is en draai de pannenkoekjes daarna om zodat ze goed gaar kunnen worden.
  5. Bijna klaar! Verdeel tenslotte de groene pancakes op de borden en doe overal wat gerookte zalm en feta op. 

Eet smakelijk!

Bron: Libelle Lekker | Beeld: iStock

Lees ook: Dit pesto eieren recept gaat viral op TikTok