Lifestyle / Media
Media

Help, Mijn Man Is Klusser-gezin kampeert al 23 jaar in hun huis: 'Dochter geboren in de schuur'

In de Help, Mijn Man Is Klusser-aflevering van maandagavond gelooft John Williams zijn ogen en oren niet. De presentator is op bezoek in het bouwval van Linda en André. Het stel kocht jaren geleden het huis van Linda's opa, waar nog veel aan moest gebeuren. Je raadt het al: hobbyklusser André kon de klus niet klaren en nu woont het gezin al 23 jaar in een ravage. 

andre help mijn man is klusser

Lees ook: Kijkers gruwelen van Help, mijn man is klusser: 'Horrorfilm is minder eng'

Koken en bevallen in de schuur

De benedenverdieping van het huis staat er al 23 jaar hetzelfde bij: als een bouwval. Linda kookt al tijden op een camping-gasstelletjes in de schuur. "Ik ben het wel zat, natuurlijk. Het allerergst is altijd de trap op en af en de schuur in om te gaan koken. Door weer en wind." De mond van John Williams valt steeds verder open, vooral wanneer Linda vertelt dat ze ook twee jaar in de schuur hebben gewoond. Hun dochter Martine is er geboren. "Pas toen de bovenverdieping klaar was, konden we daar wonen."

Wantrouwen

Linda's zus nam tien jaar geleden al contact op met HMMIK, gelukkig kreeg ze nu wel gehoor van de programmamakers. De klussers arriveren en zelfs André helpt enthousiast mee. Zo enthousiast dat de klussers het niet vertrouwen. André heeft immers twintig jaar amper iets gedaan aan de woning. John Williams vindt het ook vreemd en roept het stel aan tafel voor een eerlijk gesprek. "Het heeft gewoon twintig jaar van jullie leven gekost", zegt hij. "Had dit niet eerder kunnen gebeuren?" André bevestigt dat: "Natuurlijk gebeuren er dingen waarvan ik denk: dat had ik anders gedaan. Maar nu wil ik het gewoon klaar hebben."

Om Linda te verrassen, besluit het team haar een paar nachtjes weg te sturen. Linda staat niet echt te juichen, ze wil "liever André de schroeven aangeven, hem helpen", zegt ze. Na wat wikken en wegen, gaat ze toch nog de hort op. Een paar dagen later loopt ze met tranen van geluk door haar verbouwde en - belangrijk - bewoonbare huis. Nooit meer koken in de schuur, hoera!

Bekijk deze aflevering hier terug.

 

Lees ook: VIDEO: Chantal Janzen laat publiek 'In de Maneschijn' zingen tijdens Songfestival

Beeld: RTL