5 niet-uiterlijke kenmerken die jou enorm aantrekkelijk maken

Psyche & spiritualiteit door Sanne

Negen van de tien keer denken we bij ‘aantrekkelijk’ vooral aan uiterlijke kenmerken, maar er zijn ook een hoop niet-uiterlijke kenmerken die je enorm sexy maken. Hoeveel kenmerken kun jij afstrepen?

niet-uiterlijke kenmerken aantrekkelijk maken

Lees ook: Je slaaphouding onthult veel over je persoonlijkheid

1. Ambitie

Zeg nou eens eerlijk: iemand die zijn of haar dromen najaagt en doelen probeert te bereiken, is toch super aantrekkelijk? Het gaat er niet eens om wát je probeert te bereiken, maar vooral om het feit dat je überhaupt een doel hebt. Iemand die de hele dag als een walrus op de bank ligt is niet bepaald aantrekkelijk, right? Zodra jij het hebt over je doelen – hoe klein ze ook zijn – begin je hoogstwaarschijnlijk te stralen en dat maakt je super aantrekkelijk.

2. Humor of een positieve houding

Ben jij iemand die lekker spontaan een liedje met de garde als microfoon in je rechterhand zingt over hoe rot je dag wel niet was? Lach je veel en weet je zo nu en dan ook nog eens een goede grap te maken? Dan ben je goed bezig! Humor en een positieve houding (ook tegenover de minder leuke dingen) is belangrijk. Natuurlijk hoef je niet elk moment van de dag de lolbroek te dragen, maar een goede dosis humor en een positieve houding doet wonderen voor een gezonde relatie.

3. Zelfvertrouwen

Je hoeft niet meteen te blaken van het zelfvertrouwen, maar een beetje zelfverzekerd zijn is niets mis mee.  Schaam je niet voor wie je bent en wat je wilt. Wees trots op jezelf en je prestaties. De meeste mensen vinden het aantrekkelijk als je opkomt voor je eigen mening. Het laat zien dat jij niet iemand bent die zomaar de menigte meeloopt.

4. Lief

Vriendelijk en lief zijn, hoe simpel dit ook klinkt, dit maakt je echt wel sexy. Kleine gebaren zoals een keer ontbijt op bed of een spontane massage doen wonderen. Of doe een keer de boodschappen voor het oude echtpaar op de hoek, dat laat zien dat jij er óók bent voor anderen. Vriendelijk en lief zijn doe je niet alleen met daden, maar ook met woorden. Denk maar eens na over de dingen die je zegt en dan vooral over hóé je deze zegt. “Wil jij vanavond alsjeblieft nog even de vaatwasmachine inpakken, dan kan ik nog even…,” klinkt heel anders dan: “Ik heb geen tijd voor de vaatwasmachine,” wat impliceert dat je partner het maar moet doen.

5. Slim

Met een intelligent persoon kun je een gesprek voeren op niveau en ja, dat is af en toe écht nodig. Kan jij iemand altijd goed helpen met moeilijke situaties en geef jij – al zeg je het zelf - goede adviezen? Dan ben je goed op weg. Maar wees niet té wijs, want je wilt een ander niet overschaduwen.

Lees ook: Oké dan: vrouwen zijn gelukkiger met een minder knappe man

Beeld: iStock