Bamping is dé kampeertrend van 2021

Reizen door Angel

Naast het normale kamperen en de glamping is er nu nog een manier om te kamperen, namelijk bamping. Echte nature lover zullen van deze trend houden: het is een uitdaging, maar tegelijkertijd ook een enorme bevrijding. Het is zeker het proberen waard.

Lees ook: Kamperen? Dit zijn de leukste campings van Nederland

Wat is het?

Laten we eerlijk zijn: bamping klinkt als een bijzonder, veelbelovende kampeervariant waar we meer over willen weten. Bamping is een combinatie van ‘back to basic’ en ‘camping’. In tegenstelling tot glamping (de glamorous versie van kamperen), gaat het bij bamping juist om zo weinig mogelijk luxe tijdens het kamperen. Voor de één zal dit een enorme uitdaging zijn, maar voor de ander bevrijding. Het gaat om de belevenis.

Trending

Waarom wordt juist dit jaar bamping een grote trend? Mede door de coronacrisis. We hebben het niet makkelijk. De hele tijd thuis zitten, een beperkt aantal vrienden en familie kunnen zien, geen winkels of terrassen open. Juist door deze beperkte omstandigheden waarderen we sneller en makkelijker de kleine dingetjes in het leven, zoals genieten van de natuur.

Leerzaam moment

Voor de hotel en bungalow-gangers onder ons is deze kampeertent wel even doorbijten! Geen zacht luchtbed en keuken. Midden in de natuur een eigen plekje vinden en settelen maar. Dit is het moment om Moeder Natuur extra te waarderen. Het geluid van vogels, stromend water of krekels die je ’s nachts hoort tjirpen. Een kampvuurtje opzetten en vissen. Daag jezelf uit en ga op avontuur.

via GIPHY

Bamping locatie

De ideale plekken voor back to basic kamperen? Puur natuur! Geen vakantiepark dus. Je komt hierdoor optimaal tot rust. Je vermaakt je (samen) op locaties zoals op het platteland, de bergen en weilanden. Helaas is wildkamperen in Nederland en België verboden. Wel kun je een plekje reserveren in Nederland om je tent op te zetten.

via GIPHY

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld