Prins William reageert voor het eerst op racisme beschuldigingen door Meghan en Harry

Celebs door Laura

Je kan het niet gemist hebben. Maandag werd het langverwachte interview van Meghan en Harry met Oprah uitgezonden en daar werd een gigantische beerput opengetrokken. In het zogeheten 'tell all'-interview deden de ex-royals een spraakmakend boekje open over hun familie in Buckingham Palace. Een van de meest schokkende uitspraken van Meghan was dat er 'zorgen waren over de huidskleur' van zoontje Archie. Wereldwijd wordt er vol ongeloof gereageerd. Prins William laat voor het eerst iets van zich horen over de beschuldigingen van racisme.

Koninklijke familie is niet racistisch

De prins en zijn vrouw Kate bezochten donderdag een school in Londen. Geheel volgens de verwachtingen ging hij niet uitgebreid in op het spraakmakende interview van Harry en Meghan. Tegen een journalist van Sky News zei hij: "We zijn absoluut geen racistische familie." Ook werd hem gevraagd naar zijn relatie met zijn broer. "Ik heb er nog niet met Harry over gesproken, maar dat ga ik wel doen."

Een dag na het heftige interview waar tientallen miljoenen mensen naar keken, reageerde Queen Elizabeth met een statement op papier. "The problemen die naar voren komen, vooral die over ras, zijn zorgwekkend. Hoewel sommige herinneringen kunnen variëren, worden ze heel serieus genomen en binnen de familie besproken."

Archies huidskleur

Meghan deelde in het interview dat ze tijdens haar zwangerschap moeilijke gesprekken heeft gehad met 'mensen van het koninklijk huis' over haar zoontje Archie. Zo zou hij geen 'prins' worden en daarom geen beveiliging krijgen. Meghan is zelf een dochter van een Afro-Amerikaanse vrouw en een witte man, waardoor de royal baby ook multicultureel zou zijn.

Er gingen als snel speculaties rond over wie die 'mensen' waren. Oprah liet weten dat Harry off camera vertelde dat zowel Queen Elizabeth als Prins Philip niet degenen waren die de opmerking maakten. Maar wie o wie wel?

To be continued... 

 

Lees ook: De meest shocking uitspraken uit het Oprah-interview met Meghan Markle en Prins Harry

Beeld: Getty