Seks & relaties
Seks & relaties

Dit is hoe je seksleven verandert nadat je samen gaat wonen

Wanneer jij en je lover gaan samenwonen, kan er veel veranderen. Je moet even aan elkaar wennen, sluit compromissen en houdt veel meer rekening met elkaar. En dat is niet alles, want ook je seksleven verandert als je gaat samenwonen. Hoewel je zou denken dat jullie nu eindelijk alle tijd en ruimte hebben om elkaar alle hoeken van de kamer te laten zien, ligt dit toch net even anders.

seksleven verandert samenwonenLees ook: Dit zagen we niet aankomen: op deze leeftijd heb je de beste seks

Minder zin

Normaal zag je elkaar misschien niet zo vaak, en zorgde de spanning van de dagen dat het niet kon ervoor dat jullie extra veel zin in elkaar hadden op de momenten dat het wel kon. Nu jullie in één huis wonen en het dus altijd kunnen doen, kan dit echter minder worden. Uit onderzoek blijkt dat bij vrouwen deze kans zelfs twee keer zo groot is als bij mannen. Dit komt omdat zij vaker een negatieve ervaring hebben met seks, zoals dwang. Daarbij geloven er nog veel mensen in het stereotype dat mannen vaker zin zouden hebben. Volgens onderzoekers passen mensen hier zich op aan, bewust of onbewust.

Mannen vs. vrouwen

Uit het onderzoek blijkt dus dat vrouwen minder vaak zin hebben in seks dan mannen. Wanneer de mannen werd gevraagd of ze in het afgelopen jaar minstens drie maanden minder zin hadden in seks, gaf 15% aan dat hij dit had ervaren. Bij de vrouwen lag dit percentage veel hoger, namelijk 34%. De vrouwen met het laagste libido waren gemiddeld tussen de 55 en 64 jaar, terwijl dit bij de mannen tussen de 35 en 44 jaar lag. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn dus enorm groot. Belangrijk is dat je het bespreekbaar maakt, zodat het geen probleem vormt voor jullie relatie.

Beeld: iStock

Lees ook: Zo herken jij je ideale sekspartner