Yes! ANNE+ staat binnenkort op Netflix (én er komt een film)

Media door Laura D

Fantastisch nieuws! De Nederlandse dramaserie over het turbulente (liefdes)leven van de lesbische Anne uit Amsterdam komt naar Netflix. Alle (ex-)vriendinnetjes, werkdrama en fietstochten zijn vanaf 4 maart te zien via de streamingdienst. En nog meer nieuws: er komt ook een internationale film!

Lees ook: Bridgerton: deze sneaky hint over Lady Whistledown uit aflevering 1 heb je gemist

LTBTQ+

De serie ANNE+ gaat over een lesbische twintiger in Amsterdam, genaamd - je raadt het al - Anne. Elke aflevering vertelt een verhaal over iemand uit haar leven. Het eerste seizoen laat ons al het drama met haar jeugdliefdes zien, het tweede seizoen vertelt over Anne die net afgestudeerd is. De makers wilden een serie creëren waarin de LHBTQ+-community goed werd gerepresenteerd. Zo’n serie was er eigenlijk nog helemaal niet. En het is ze gelukt, want de serie wordt helemaal overspoeld met lovende reacties.  

Netflix

De serie was sinds 2018 al te bekijken via NPO Start en YouTube, maar vanaf 4 maart kun je beide seizoenen ook via Netflix bekijken. Het eerste seizoen bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer 12 minuten en het tweede heeft 8 afleveringen van rond de 24 minuten.

Speelfilm

De serie werd zowel in Nederland als in het buitenland enthousiast ontvangen, met meerdere awardnominaties. Vanaf september komt de speelfilm in de Nederlandse bioscopen uit. Hierin gaat het verhaal verder na het tweede seizoen. Anne heeft plannen om te emigreren naar Montréal met haar vriendin. Maar dan krijgt Anne een grote tegenslag en moet ze op zoek naar wat ze écht wil in het leven. Klinkt relatable, toch?

Lees ook: Series op Netflix die je moet volgen als eten je passie is