Modefans opgelet! Deze 5 podcasts over mode wil jij echt luisteren

Mode & trends door Laura D

In plaats van elke keer een nieuwe Netflix-serie te starten, is het soms ook heerlijk ontspannend om even een podcast te luisteren. Anno 2021 zijn er zo veel soorten dat je keuzestress krijgt. Daarom zijn hier vijf inspirerende modepodcasts die jij lekker op de bank of tijdens het wandelen kunt luisteren.

Lees ook: 10 x flared broeken die heerlijk comfy zijn

Modepodcast 1: The Wardrobe Crisis

De host van deze podcast is Clare Press, een redacteur van de Australische Vogue. Ze is gespecialiseerd in duurzaamheid en staat voor ethische kleding. Elke week interviewt ze een interessante gast over veelbesproken onderwerpen in het teken van cultuur, ethiek, duurzaamheid en het milieu. Denk bijvoorbeeld aan genderneutrale mode of hoe we in de toekomst tegenover mode zullen staan.

 

Modepodcast 2: Fash-ON Fash-OFF

Deze podcast deelt elke donderdag de laatste trends en juice uit de fashionwereld en doet diepte-interviews met mensen uit de mode-industrie. De show wordt gemaakt door i-D Magazine. Je bent dus zeker weten op de hoogte van het laatste nieuws!

Modepodcast 3: Dressed | The history of Fashion

Altijd al benieuwd geweest wat voor geschiedenis er achter je kleding zit? Deze podcast laat zien dat fashion om meer draait dan alleen mooie kleding. In de afleveringen wordt uitgezocht wat voor bijzondere sociale en culturele geschiedenis er achter verschillende kledingstukken zit die wij elke dag dragen. The more you know

Modepodcast 4: The Glossy Podcast

Jill Manof, editor van het tijdschrift Glossy heeft het elke week over de impact van technologie op de mode en luxe-industrie. Ze praat over deze ontwikkelingen met mensen die daar invloed op hebben en die de digitale modewereld een boost willen geven.

Modepodcast 5: Fashion No Filter

De twee modejournalisten Camille Charriere en Monica Ainley geven je een uniek kijkje achter de schermen over de wat minder glamorous kant van de fashionwereld. Ze laten je zien hoe het er écht aan toegaat bij een Fashion Week, praten met celebrity stylisten en laten ze zien dat influencers ook duistere kanten hebben…

Lees ook: Deze 10 badjassen zijn heerlijk cozy