Tof initiatief: TechMeUp leent je omscholing naar IT

Werk & studie door Laura

Een studie rechten of eventmanagement gedaan, maar was de droom te mooi om waar te zijn? Of kun je geen werk vinden? Omscholing naar een tech-job is het antwoord: in de IT is er altijd genoeg werk. Makkelijker dan gezegd, want hoe zorg je voor voldoende inkomen naast studeren? Start-up TechMeUp geeft je de kans om een studievoorschot te krijgen voor jouw tech-opleiding.

Lees ook: 10 clichés om te vermijden in een sollicitatiebrief

Geen mannenwereld meer

Momenteel is slechts 16% van de IT'ers vrouw. De IT is dus echt een mannenwereld. Maar niet veel langer, als het ligt aan TechMeUp. Vrouwen, mensen met een migratieachtergrond en 45+ers laten zich zelden omscholen tot IT'er vanwege geldgebrek. Met de start-up wilt het bedrijf hier verandering in brengen. Deelnemers krijgen een rentevrije lening tussen de 2500 en 7500 euro. Als ze na hun opleiding werk hebben gevonden, betalen ze de lening terug aan het fonds.

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig of je gebruik kan maken van dit fonds. In principe kan iedere volwassene zonder BKR-registratie zich aanmelden. Wel richt het fonds zich speciaal op vrouwen, personen met migratieachtergrond en 45-plussers. Later zou het fonds ook mensen met schulden willen helpen. Bij je aanmelding moet je gegevens en een motivatie achterlaten. Als je toegelaten wordt door een van de aangesloten opleidingen, kijkt het fonds naar hoeveel je zou kunnen lenen.

 

Ga naar TechMeUp om te kijken hoe je deel kan nemen. 

 

Lees ook: Solliciteren via Zoom: zo rock je een videosollicitatie