Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Geen slee in huis? 6 makkelijke alternatieven

De winterse voorspelling van vorige week stellen niet teleur. Er ligt een dik pak sneeuw in heel Nederland. Sleeën zijn overal uitverkocht, maar dat mag de winterpret niet deren. Zolang je maar creatief genoeg bent. Wij geven je 6 alternatieven voor een slee.

slee alternatief

Lees ook: 10 keer speelgoed waar we in de pauze altijd mee wilden spelen

1. Een plastic mand

Pak een plastic mand, bijvoorbeeld een wasmand, en bind hier een touw aan. Deze alternatieve slee is vooral handig voor kinderen of volwassenen met een smal achterwerk.

2. Grote plastic shopper

Simpel en effectief. Haal een grote plastic boodschappentas uit de keuken, steek daar een stuk karton in ter stevigheid en sleeën maar! De handvaten kun je vasthouden voor evenwicht als je van de heuvel afglijdt.

3. Zwemband

Ergens nog een goedkope zwemband liggen? Deze werkt uitstekend als DIY slee. Je zit heerlijk en roetst zo van de heuvel. Bind er een touw om en het is ook makkelijk om iemand vooruit te trekken.

4. Schep

Naast de klassieke houten slee zie je ook veel plastic sleeën in de vorm van een schep. Heb je allebei niet in huis, dan kun je prima een metalen of plastic schep gebruiken. De steel houd je vast om evenwicht te houden en je kunt er zelf mee remmen.

5. Frisbee

Voor iedereen met een smal zitvlak is een frisbee ook heel geschikt als alternatieve slee!

6. Plastic kinderbadje

Wie zegt dat je een badje in de winter niet kan gebruiken? Een plastic of opblaasbaar badje is heel geschikt als slee. Voor zowel volwassenen als kinderen.

Houd de kiddo's wel in de gaten, want het gaat soms mis...

via GIPHY

 

Lees ook: Met deze 5 knutselwerkjes voor volwassenen ben je een middagje zoet