Volgens oud-Mol Jeroen is dít de Mol van WIDM 2021

Media door Jeanine

We zijn nog geen twee weken verder, maar het Wie is de Mol? seizoen is nu al spannend. Het allerleukste aan de serie is natuurlijk het gissen naar de Mol. Is het Renée of is het toch Lakshmi? Voor de Mol van het jubileumseizoen, Jeroen Kijk in de Vegte, springen een aantal kandidaten er nu al uit.

widm

Lees ook: FOTO: Ken jij ze wel? Deze 'bekende' Nederlanders doen mee aan Wie is de Mol ‘21

Boekje open

Afgelopen zaterdag verscheen de tweede aflevering van het seizoen. Wie is de Mol? mag dan nog maar net begonnen zijn, maar er gaan al genoeg geruchten en speculaties rond. Oud-Mol Jeroen doet zijn Molboekje en vertelt aan NU.nl wie hij verdenkt.

Meerdere verdachten

Hoewel Jeroen aangeeft dat het in aflevering twee allemaal nog onzeker is, heeft hij wel een duidelijk target. Meerdere zelfs. Zo houdt hij vooral Lakshmi, Renée en Joshua in de gaten. Lakshmi reageerde volgens hem wel heel blij op de aankondiging van de Blacklight Ballerina-opdracht. Renée zou daarnaast vooral observeren en overkomen alsof ze alles vrij verwarrend vindt. Een verdachte move dus. Dat is niet het enige wat Jeroen denkt over de kandidaten van nu. Zo denkt hij dat Florentijn aankomende zaterdag eruit vliegt en kan Splinter de Mol niet zijn omdat hij ‘echt een open boek is'.

De Mol volgens Jeroen

Toch heeft hij al wel één persoon echt in het viezer. Zijn pijlen heeft hij vooral gericht op Chef’Special frontman Joshua. “Ik denk dat hij een beetje doet wat ik ook deed: geen rol spelen, maar karaktertrekken van zichzelf inzetten om als Mol te werken. Hij is een hele fast forward-Mol. Hij is de rest altijd één stap voor en zet allerlei pionnen uit die hij kan inzetten. Ik denk ook dat het reversed psychology is dat je denkt dat hij het niet kán zijn omdat hij zo verdacht is. Dat kan hij heel goed inzetten en vergroot hij dus ook uit in dat bondje met Splinter. Zoals gezegd: het is pas aflevering 2, maar voor nu is hij de beste Mol."

Vals spel

Volgens de radio-dj speelt Joshua namelijk een vals spel. "Echt geen twijfel over mogelijk. Hij is onwijs manipulatief en ik had echt te doen met Splinter. Joshua gebruikt hem als verlengstuk van zijn tactiek. Het voelt een beetje zoals met Ellie en mij, hoe zij een pion was in mijn spel. Wat wint Splinter ermee om anderen te wijzen op Joshua? Ik had echt wel met hem te doen."

Goed opletten

Duidelijke taal! Het blijft de komende weken nog spannend, dus heel zeker van de zaak zijn we uiteraard nog niet. De Mol van afgelopen jubileumseizoen geeft aan vooral te letten op hoe mensen reageren, zowel tijdens opdrachten als tijdens de executie. “Het is heel lastig te peilen, want je kunt als Mol kiezen heel overdreven te reageren, of juist heel ingetogen,” vertelt hij. “Tegelijk: als Mol was ik soms ook echt verbaasd over de afvaller. Eigenlijk weet je in aflevering 2 gewoon nog niks, haha." Zorg dus dat je zaterdag om 20.30 uur weer klaarzit!

Beeld: AVROTROS

Lees ook: Er komt een nieuw seizoen van Sex and the City, maar er is ook slecht nieuws