Big Brother is back: dít zijn de 8 kandidaten van het nieuwe seizoen

Media door Jeanine

Nog een weekje wachten en dan gaat het eindelijk van start. Op 4 januari wordt de comeback van Big Brother afgetrapt en kunnen we genieten van dé realityshow aller tijden. Deze acht kandidaten doen komend seizoen mee.

Big Brother

Lees ook: Gossip Girl meets Downton Abbey: Bridgerton wordt je nieuwe verslaving!

Alles op film

Meer dan drie maanden lang samenwonen met mensen die je niet kent, terwijl iedere beweging wordt gefilmd. Geen telefoons, geen social media, geen enkel contact met de buitenwereld. De bewoners zijn compleet geïsoleerd en worden honderd dagen lang opgesloten in het Big Brother-huis. De uitspraak Big Brother is watching you bestaat niet voor niets, dat is duidelijk! Waar de bewoners ook gaan en staan, álles wordt gefilmd. En dan bedoelen we ook echt alles. Dus ja: ook in de douches en bij de toiletten. In totaal hangen er maar liefst 125 (!) camera's die dag en nacht draaien. Je moet er maar zin in hebben. Wij hebben dat in ieder geval wel!

België en Nederland

Hoewel het Big Brother-huis in Amsterdam staat, zijn de bewoners niet allemaal Nederlanders. De realityshow wordt namelijk samen met een Belgische omroep gemaakt. Het huis bestaat dan ook uit vier Belgen en vier Nederlanders.

Lees ook: FOTO: Dit is de nieuwe vriendin van Geraldine Kemper

De kandidaten van 2021

De vier Nederlanders die meedoen zijn de student Finance and Investments Jowi (25), hbo-docente Daniëlle (40), klusser Theo (54) en de Groningse Nathalie (23). De rest van het huis bestaat uit de Belgische kandidaten: choreograaf Ziko (34), zelfstandig thuisverpleegkundige Liese (28), commercieel adviseur Thomas (23) en Naomi (31), die in een vegan lunchbar werkt.

Live

Ook aan corona wordt natuurlijk gedacht. Alle bewoners worden getest voordat ze in het huis trekken. Dat we twintig jaar hebben gewacht op een comeback komt nu goed uit, want deze variant van Big Brother is een stuk moderner. Het programma, dat gepresenteerd wordt door de Nederlandse Geraldine Kemper en de Belgische Peter van de Veire, is namelijk 24/7 te volgen. Het blijft natuurlijk interessant wat de kandidaten doen wanneer de televisie uitstaat. Via een livestream op Videoland kunnen we de bewoners daarom altijd op de voet volgen.

Kijken

De kick-off van het programma kun je op maandag 4 januari om 20.30 uur op RTL 4 en RTL 5 zien. Daarna wordt het programma doordeweeks op RTL 5 uitgezonden om 21.30 uur uitgezonden; op zaterdag is dat om 18.00 uur. Iedere donderdag kunnen we ook nog eens genieten van een echte liveshow. De komende maanden hebben we in ieder geval weer iets te doen!

Bron en beeld: RTL/Wim Van de Genachte

Lees ook: FOTO: Ken jij ze wel? Deze 'bekende' Nederlanders doen mee aan Wie is de Mol ‘21