Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

7 onderwerpen voor het kerstdiner die NIET over corona gaan

Corona, corona, corona! We zijn helemaal corona-moe. Niet alleen de situatie komt onze neus uit, ook de deprimerende gesprekken die we erover voeren. Kun jij het woord ook écht niet meer horen? Voorkom dat het deze feestdagen alleen gaat over de lockdown, vaccineren en complotten. Wij presenteren: 7 onderwerpen om over te lullen die niet over het C-woord gaan. Stay positive and test negative. 

corona kerst

Lees ook: 7 vragen die je tijdens kerst kunt stellen zodat jij niet lastig wordt gevallen over je single life

1. Martien Meiland

Over moe worden van-gesproken. De populariteit van de Meilandjes met de karakteristieke Martien aan het hoofd bereikte een hoogtepunt dit jaar. De koning van het 'wijnen' was in 2020 het gesprek van de dag, de laatste maanden vooral door alle drama rondom het Chateau. En die irritante Bingo-reclame dan! Brrrr. Discussieer volop met de fam: is Martien nou briljant of gewoon irritant?

via GIPHY

2. Nieuwe hobby

Oké, dit is een beetje corona-gerelateerd maar het gaat in ieder geval wel over een positief gevolg van de crisis. Namelijk, de vele hobby's die iedereen heeft uitgeprobeerd dit jaar. Vertel enthousiast over jouw nieuwe hobby('s). Wandelen, schilderen op nummers, mondkapjes maken, you name it. Leg in alle detail uit hoe je je bezig hebt gehouden en vraag de rest vooral naar hun quarantainment. Misschien kun je zelfs leuke tips en ideeën uitwisselen. 

3. Dankbaarheid

Draait het gesprek elke keer weer uit op 'je weet wel'? Be the better woman en geef een positieve draai aan het verhaal: 'Ik vind dat corona ons ook mooie dingen heeft gebracht. Waar zijn jullie dankbaar voor dit afgelopen jaar?' We doen even een voorzetje: dankbaar voor kleine dingen, onze vrijheid nog meer gewaardeerd en extra tijd voor hobby's en creativiteit. 

4. Oudejaarsloterij

Er is vast en zeker iemand in de fam die een oudejaarslot heeft gekocht. Doe een rondje: wat zou jij doen met 30 miljoen? Wie kiest er voor het huis op Bali en wie doneert de hele boel aan het goede doel? Gegarandeerd interessante antwoorden.

5. Netflix

Mensen kunnen uren lullen over Netflix, vooral nu er het afgelopen jaar zoveel is gebinged. Over de relatie tussen Diana en Charles in seizoen 4 van The Crown kun je een uur volpraten. En wie heeft er The Queen's Gambit gezien? Vertel gelijk even welke details je familie hebt gemist. Dat jij het in dit artikel hebt gelezen, hoeven zij natuurlijk niet te weten. 

via GIPHY

6. Lesbos

Nee, tante Annie. We hebben het niet over vrouwen die op vrouwen vallen. We bedoelen natuurlijk het Griekse eiland Lesbos waar vluchtelingen al sinds 2015 in schrijnende omstandigheden leven. Zie je, zo erg hebben we het hier allemaal niet. Stel gelijk een donatiepotje op met elkaar. Doneren kan via stichtingvluchteling.

7. Je liefdesleven

If all else fails... Je relatiestatus is normaal gesproken hot topic onder je familieleden. Heb je écht geen zin in praten over corona, dan kun je jezelf nog opofferen en vertellen over je nieuwste date(s). Let maar op... iedereen hangt aan je lippen.

via GIPHY

 

Lees ook: Gourmetten met kerst? Met deze trucjes stinkt je huis geen uur in de wind