The Umbrella Academy-ster Elliot Page (33) komt uit de kast als transgender

Celebs door Jeanine

Het gezicht van de 33-jarige acteur zal je vast bekend voorkomen. Gisterenavond maakte Elliot Page, voorheen Ellen Page, op Twitter bekend transgender te zijn.

Elliot Page

Lees ook: Jaimie (21) transformeerde binnen 1,5 jaar tot een man

Transgender

Met hits als The Umbrella Academy en Juno is de acteur inmiddels een bekend figuur binnen de filmindustrie. Hij maakte zo’n zes jaar geleden al bekend op vrouwen te vallen, maar collega’s raadden aan dat te verbergen. In de post op Twitter komt Elliot ervoor uit transgender te zijn en hij geeft aan dat hij wil worden aangesproken met hij/hen.

Twitter post

Uit de kast komen blijft voor velen een grote en belangrijke stap. Hoewel de wereld eindelijk wat meer accepterend lijkt te worden, blijft het een moeilijke kwestie en voor velen zelfs gevaarlijk. In zijn post vertelt Elliot dan ook dat hij heel blij is eindelijk als transgender uit de kast te komen, maar dat hij ook bang is. “Ik ben bang voor de haat, de ‘grappen’ en het geweld. Ik wil niet het vreugdemoment van mijn coming out verpesten, maar ik wil het complete beeld weergeven. De statistieken zijn schokkend. De discriminatie van transgenders is groot, verraderlijk en wreed, met gruwelijke gebeurtenissen tot gevolg.”

Netflix

Het personage van Elliot in The Umbrella Academy blijft vrouwelijk, laat Netflix weten. Wél heeft de streamingdienst zijn naam al veranderd in de credits van alle Netflix-titels, net als filmsite IMDb. Goed om te zien!

Beeld: Netflix

Lees ook: Non-binair, genderfluid, cis: 11 belangrijke gendertermen en hun betekenissen