Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom darts een heerlijke kijksport is

Is het je wel eens opgevallen dat veel mannen het leuk vinden om naar darten te kijken? Waag zelf ook keer aan de spannende sport. Darts lijkt misschien saai, maar niets is minder waar. Zo zijn er nog plenty of reasons waarom darts een heerlijke kijksport is.

darts

Lees ook: De leukste bordspellen die je nog niet kent

De sfeer

Een van de belangrijke redenen dat darten heerlijk kijkt, is de sfeer. Kijk alleen maar naar het publiek waarvan een groot deel zich heeft opgemaakt en het wel carnaval lijkt. Houden we niet allemaal van verkleedpartijtjes? Elke dartspeler heeft eigen favoriete en herkenbare muziek tijdens de opkomst. Het maakt daarbij niet uit welke wedstrijd op het darts programma staat. Er zijn net als bij andere sporten verschillende soorten wedstrijden, zoals van de PDC die als dartbond elk jaar verschillende darttoernooien organiseert. Daar is eerder dit jaar door corona op een andere manier invulling aan gegeven met de PDC home tour. Wat is de PDC home tour dan? Dartspelers speelden daarbij vanuit eigen woonkamer tegen elkaar wedstrijden en die waren via een webcam live te volgen.

Het is rustgevend

Darts is typisch een sport een rustgevend effect heeft als je ernaar kijkt. Sport kijken en zen worden? Perfecte combinatie, am I right? Toch neemt het niet weg dat bij darten ook de nodige spanning aanwezig kan zijn. Het rustgevende karakter is bovendien in meer sporten te herkennen, zoals bij het kijken naar een snookertoernooi van de KNBB. Het wordt langzamerhand steeds spannender, zit je zo op het puntje van de stoel. Dartwedstrijden zijn namelijk soms echte thrillers die regelmatig tot het eind toe spannend zijn.

Meeleven met de wedstrijd

Darts zorgt dat je meeleeft met de darters en met het publiek. Het lijkt soms alsof je zelf aanwezig bent in de zaal. Bovendien krijgt het meeleven een extra dimensie door de commentator die de wedstrijd aankondigt. Daarbij is het ook altijd fun als een darter 180 punten scoort in een worp. Score! Zo is het ook geweldig om de spanning van een mogelijk negendarter af te wachten. Genoeg redenen waarom darts een heerlijke kijksport is. Volgende keer ook kijken dus. 

via GIPHY

Lees ook: Zo kun je heel makkelijk valsspelen bij 30 Seconds