Zo haal jij die k*t-kerstverlichting uit de knoop

Wonen door Jeanine

Ieder jaar is het weer hetzelfde feestje. Je zou zweren dat je de verlichting de kerst daarvoor netjes hebt opgerold, maar nee hoor. De homp draden en lampjes ziet eruit alsof hij in een tornado terecht is gekomen. Bespaar je gevloek, want je kunt ze uit de knoop halen.

Kerstverlichting uit de knoop

Lees ook: 14 x de leukste decoratie voor de feestdagen

Feestelijke avond

Het is weer zover: de kerstboom mag weer worden opgetuigd! Er is niets zo feestelijk als die ene avond waarop iedereen rondom de boom staat en alle lampjes, kerstballen en slingers erin hangt. Houd vooral die warme, feestelijke gedachte vast, want het uit elkaar halen van de lampjes is echt een crime. Niemand vindt het leuk, maar het moet toch gebeuren. Wij helpen je dan ook graag op weg.

1. Neem de ruimte

In elkaar verstrengelde lampjes wil je echt niet op de bank uit elkaar halen. Zorg dat er genoeg ruimte is en leg de lampjes neer op de grond. Begin niet in het midden, maar bij het einde, bijvoorbeeld bij de stekker.

2. Gebruik een hulpje

Pak iets dat je tussen de knopen kunt stekken, zoals een potlood. Hiermee kun je voorzichtig de draden wat meer uit elkaar trekken.

via GIPHY

3. Hou de ontwarde stukken uit elkaar

Het laatste dat je wilt, is dat de lampjes weer in elkaar verstrengeld raken. Dat gebeurt vaak in een oogwenk en geloof ons, je wordt er niet blij van. Zorg er daarom voor dat de ontwarde stukken veilig blijven liggen. Houd ze recht in je hand vast of kijk iemand even lief aan om ze vast te houden. Heb je geen handen vrij en ben je alleen? Dan kun je er ook iets lichts bovenop zetten, maar wees natuurlijk wel voorzichtig.

4. Dat is het!

Zie, zo erg was het toch niet? Het is even priegelwerk, maar het resultaat is het zeker waard. Vooral lekker lang laten staan, die kerstboom. Dan kun je, iedere keer dat je ernaar kijkt, even trots zijn dat je het toch maar weer geflikt hebt.

Uit de knoop houden: zo doe je dat

Wil je dit fiasco niet nog een keer meemaken? Neem dan de tijd om de verlichting goed op te bergen. Pak een stuk karton, snijd smalle stukjes aan de zijkanten eruit en draai het snoer hieromheen. Gebruik wel een elastiek of iets dergelijks om de draden werkelijk op hun plek te houden, anders sta je volgend jaar alsnog te zuchten.

Lees ook: 6x de lekkerste geurkaarsen