Lifestyle / Eten
Eten

Zo maak je de no bake Pornstar Martini cheesecake

Cheesecake kent enorm veel smaken, maar kende je een Pornstar Martini cheesecake al? Toen wij hiervan hoorden waren we in ieder geval direct enthousiast. Je favoriete cocktail in cheesecakevorm: beter gaat het niet worden. En je maakt hem heel gemakkelijk zelf. Je hoeft er niet eens echt voor te bakken, dus hup die keuken in!

Pornstar Martini cheesecakeLees ook: Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken

Ingrediënten (12 puntjes)

Voor de bodem:

  • 150g Digestive biscuits
  • 75g ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 500g roomkaas voor cheesecake
  • 100g poedersuiker
  • 1tl vanille extract
  • 130ml slagroom
  • 70ml mascarpone
  • 100g passievruchtencurd of jam
  • 2 limoenschillen
 

Voor de decoratie:

  • 150g passievruchtencurd of jam
  • 2 tl Prosecco
  • 1/2 limoenschil
  • 1 passievrucht

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kuukskes Food & Lifestyle Blog (@kuukskes) op

De bereidingswijze van de Pornstar Martini cheesecake

Zoals we al zeiden is het maken van deze taart niet lastig. Volg gewoon de onderstaande stappen in nog geen half uurtje ben je zo goed als klaar.

  1. Pak een springvorm van 20,5 cm. Deze gebruik je voor de bodem.
  2. De Digestive-koekjes verkruimel je in een kom. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng het goed door elkaar.
  3. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan. Laat hierna afkoelen.
  4. De cream cheese, poedersuiker, vanille-extract, slagroom en mascarpone doe je samen in een kom en klop het tot een geheel.
  5. Als laatste voeg je de passievruchtencurd en limoenrasp toe.
  6. Zo, de basis is er. Zet de taart nu minstens zes uur in de koelkast.
  7. Tijd voor de Proseccodressing. De 2 theelepels Prosecco meng je met de passievruchtencurd. Laat het vervolgens over de taart draperen.
  8. Haal de ptijes uit de passievrucht en strooi ook die over de taart heen. Hetzelfde doe je met de overgebleven limoenrasp.
  9. Nu nog even laten afkoelen en it's done.

Enjoy!

Beeld: iStock/Bron: Delish

Lees ook: Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte