Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

6 tips voor een online Halloween-feestje in corona-tijd

Kijk jij ieder jaar weer uit naar 31 oktober? Helaas gooit de coronacrisis roet in de pompoensoep, want alle toffe Halloween-activiteiten gaan niet door. Geen zorgen, we’ve got you. Met deze tips geef jij een fantastisch, online Halloween-feest!

Tips online Halloween-feest
Lees ook: Dit zijn de 5 beste horrorfilms op Netflix die je gezien móet hebben

Spooky show

Yes! Het is eindelijk weer spooky season. Tijd om alle enge decoratie uit de kast te trekken en een Halloween-feest te organiseren. Corona mag dan nog steeds in het land zijn, the show must go on. En dat doen we gewoon online!

1. Versier je online omgeving

Een spooky video call wordt toch een stuk spannender als je die witte muur in Halloween-spirit brengt. Hang spinnenwebben en lampjes met spookjes op, of besmeur een doek met nepbloed en hang dat aan je muur. Daar wordt jullie online party toch een stuk feestelijker van.

 

2. Hapjes en drankjes

Bij een feest hoort lekker eten en drinken. Maak kleine pompoentjes van cherrytomaten, gebruik een radijs met een bosbes om een oog te maken of haal je bakkersmuts uit de kast voor echte enge creaties. Eén bezoekje aan Pinterest en je zit vol goede ideeën! Of je doet gewoon wat chocolaatjes in een bakje met spoken erop – da’s net zo makkelijk.

 

3. Wedstrijd: wie heeft het engste kostuum?

Het leukste aan Halloween is toch wel het verkleden. Of je nu als sexy verpleegster gaat of als een enge clown, een kostuum hoort er gewoon bij. Een kostuumwedstrijd kan dus eigenlijk niet ontbreken!

 

4. Deel enge verhalen

Heeft één van jullie wel eens een paranormale ervaring gehad? Of heeft de ander het idee dat er altijd iemand over zijn of haar schouder meekijkt? Enge verhalen uitwisselen is precies wat je nodig hebt om deze avond net iets creepier te maken. Mochten jullie zelf niet zulke verhalen hebben, dan is er ook genoeg online te vinden.  

5. Speurtocht

Een enge video, snoepgoed of een kostuum: met een paar aanpassingen kan jouw Halloween speurtocht gewoon doorgaan. Spreek met een paar vrienden een tijd af om via Skype of Zoom te meeten. Kies (of maak) van tevoren een lijst met dingen die jullie moeten vinden of doen. Stuur de lijst door als jullie allemaal online zijn en let’s go! Je kunt de opdrachten of items in je eentje doen en zoeken, maar jullie kunnen ook in tweetallen of groepen opsplitsen. Wie de lijst als eerste vol heeft, wint.

Tips voor een Halloween feest

6. Marathon met enge films

Horrorfilms kijken is de perfecte manier om samen Halloween door te brengen. Je kunt je scherm delen via Zoom of Skype, maar je kunt ook Netflix Party gebruiken. Zo kunnen jullie films als Friday the 13th, Insidious en The Conjuring gewoon samen, op hetzelfde moment, kijken. Het enige nadeel: je hebt niemand om tegenaan te kruipen als het eng wordt.

Veel plezier!

Lees ook: Amber: 'Ik ben paranormaal begaafd'