Lifestyle / Eten
Eten

Zo maak je zelf je eigen pindakaas

Het is al een tijdje bekend dat verse en zelfgemaakte producten een stuk lekkerder en vooral gezonder zijn dan voorverpakte producten uit bijvoorbeeld potjes of zakjes. Dit geldt ook voor - jawel - pindakaas. Niet alleen is zelfgemaakte pindakaas hartstikke lekker en zit er veel meer smaak aan, het is daarnaast ook nog eens mega makkelijk om te maken: je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig.

Lees ook: Recept: zo maak je een appeltaart tosti

Zo maak je zelf je eigen pindakaas in 2 stappen:

Stap 1: 

Voor 1 potje zelfgemaakte pindakaas heb je 350 gram ongezoute pinda's nodig. Rooster de pinda's in een koekenpan en wacht tot ze een beetje lichtbruin kleuren. Doe de pinda's vervolgens in de blender en maal dit net zo lang tot je een smeuïge pindakaas hebt. Omdat er genoeg natuurlijke oliën in de pinda's zitten, zorgt het voor een smeuïg mengsel. 

Stap 2:

Voeg voor die echte pindakaas-smaak een snufje zeezout toe en meng dit er goed doorheen. Zodra je dit hebt gedaan is je pindakaas klaar! Houd je van pindakaas met stukjes noot erin? Dan kun je ook 50 gram ongezouten pinda's grof snijden en deze er op het laatst doorheen scheppen. Yum!

via GIPHY

Lees ook: 5 x koolhydraatarme borrelsnacks