What to wear? 10 herfstoutfits voor op het (thuis)kantoor

Mode & trends door Sarah

Nu de koudere herfstmaanden eraan komen, is het hoog tijd om onze garderobe daarop aan te passen. Hallo heerlijke herfstkleuren en warme materialen! Ook als we naar ons (thuis)kantoor gaan willen we professioneel doch comfortabel zijn. Dat doe je met deze trendy herfstoutfits voor het werk. 

Herfst outfits vrouwen werk GettyImages

Lees ook: 12 x de mooiste herfstjassen

1. De coltrui

Het lijkt misschien wat basic, maar dat maakt de outfit niet minder fijn. Combineer een topje of trui met een col met een pantalon. Gooi er een paar loafers of gympen onder en je bent klaar! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMELIE (@emitaz) on

 

 

2. Leer, leer en nog eens leer

De herfst is hét moment om je dikkere materialen uit de kast te trekken. Faux leer is dan ook ideaal voor de koudere maanden. Niet alleen is het wat warmer, ook geeft het net iets meer spice aan je outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Finley Stewart (@finleystewartphotography) on

 

 

3. Plaid pak

Niks schreeuwt meer work mode dan een damespak. Maak je pak nog meer herfstproof door te gaan voor warme tinten of bijvoorbeeld een ruitjespatroon. Kies een matchende blazer en pantalon en combineer deze met hakken of gympen en je bent ready to go

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zalando (@zalando) on

 

4. Chic in een trenchcoat

De trenchcoat is hét herfstitem die elke vrouw in haar kast zou moeten hebben. Niet alleen oogt het professioneel en vrouwelijk, ook is het ideaal om je outfit eronder te beschermen voor eventuele buien onderwerg naar werk. Kies bijvoorbeeld voor een warme herfstkleur zoals bruin of beige en het staat mooi met alles. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Fleur (@michellefleur) on

 

5. De gebreide trui

De gebreide trui is helemaal terug van weggeweest en maakt een heuse comback. Oudbollig? Welnee. Kies bijvoorbeeld voor een gebreide trui in gebroken wit, of juist eentje met meerdere kleuren en printjes. Combineer met een blouse eronder en een jeans en je outfit is zo goed als klaar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NA-KD.com (@nakdfashion) on

 

6. Oversized blazer

Een oversized blazer maakt je outfit net een tikkeltje stoerder. Wat ook ideaal is dat de blazer met alles te combineren is. Denk hierbij aan broeken, rokken of jurken. Ook kan je hem over de schouders dragen voor de echte chique look. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zalando (@zalando) on

 

7. De ruitjesjas en rok

De jas met ruiten is trending. Niet alleen is het een item dat een echt herfstgevoel afgeeft, ook zijn de jasjes vaak ook gemaakt van lekker zacht materiaal. Draag deze met een lange rok en enkellaarsjes. Zo wordt je outfit nét iets specialer dan als je een gewone jeans zou dragen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zalando (@zalando) on

 

8. Denim on denim

Met denim kan je haast niet misgaan. Nu de warme zomermaanden voorbij zijn kunnen we weer spelen met dikkere spijkerstof en kan je je outfit zo gek maken als je wilt. Ga bijvoorbeeld voor een denim pak, zoals een jumpsuit of een broekpak en draag deze met faux leren laarsjes of stoere sneakers. Stoer en comfertabel, maar toch geschikt voor een werkdag. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NA-KD.com (@nakdfashion) on

 

9. Oversized blouse en jeans

Zin in iets simpels, maar toch verfijnd? Ga dan voor een oversized blouse. Deze kan je paren met mooie flare of rechtlopende jeans. Als het wat kouders is kan je gebruik maken van laagjes: draag een shirt onder de blouse of gooi er een mooie spencer overheen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NA-KD.com (@nakdfashion) on

 

10. Herfstige jurk

Wie zegt dat een jurk alleen voor de zomer is? Je kan een mooie jurk met een gezellig printje dragen met een warme panty en hoge laarzen. Zo maakt het niet uit hoe koud of nat het is en kan je alsnog jouw favoriete zomerjurkje transformeren voor een jurk die je tijdens de herfst kan dragen naar het kantoor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guts & Gusto (@gutsgusto) on

 

 

Lees ook: Deze enkellaarsjes zijn dé trend van het komende seizoen

Headerafbeelding: GettyImages (c) Daniel Zuchnik