Doe deze 5 dingen voor een succesvolle relatie

Relaties door Chloe

We weten allemaal dat relaties niet altijd even makkelijk zijn. De ‘en ze leven nog lang en gelukkig films’ zijn helaas geen realiteit. Natuurlijk kan het wel, maar daar zal je voor moeten werken. Benieuwd hoe je een relatie laat slagen? Deze 5 factoren zijn the key to succes.

Lees ook: Bewezen: Deze 15 banen zijn slecht voor je relatie

1. Eerlijk zijn

Het zal je misschien niet verbazen, maar om een succesvolle relatie te behouden is eerlijkheid echt heel erg belangrijk. Daar hoort natuurlijk bij dat je niet tegen je partner liegt of hem of haar bedriegt, maar ook dat je eerlijk dúrft te zijn. Dus ook als je weet dat de ander wel eens boos op je kan worden, gewoon open en eerlijk zijn. Eerlijkheid duurt nou eenmaal het langst.

2. Communiceren

Ja ook hier staan we natuurlijk niet van te kijken. Zonder een goede communicatie tussen jullie beiden zal jullie relatie waarschijnlijk niet lang standhouden. Dit kan namelijk snel zorgen voor miscommunicaties, irritaties en ruzies. Daarbij is het ook belangrijk dat jullie niet alleen elkaars verhalen aanhoren, maar ook echt luisteren. En mocht je partner ergens mee zitten, probeer dan even je mening voor je te houden op dat moment en laat weten dat je er voor je partner bent.

3. Elkaar waarderen

Als je net samen bent waardeer je elkaar enorm, maar wanneer het gewone leven om de hoek komt kijken en jullie een langere tijd samen zijn kan je je partner snel voor lief nemen. Kleine dingen zoals je koffie die klaarstaat als je beneden komt of elkaar een fijne dag wensen worden vanzelfsprekend. Maar houdt goed in je achterhoofd dat dit het zeker niet is. Spreek dus ook af en toe even uit hoe dankbaar je bent en hoe blij je bent met je partner. Een mens kan dat niet vaak genoeg horen, believe us.

4. Van jezelf houden

Misschien vind je het allemaal een beetje zweverig klinken, maar je moet eerst van jezelf houden voor je echt van een ander kan houden. Ja, het is toch echt waar. Hoe moet iemand anders geloven dat hij of zij van je houdt, als je het zelf niet gelooft? Daarbij is het ook belangrijk goed voor jezelf te zorgen. In een relatie zorg je namelijk ook in zekere maten voor elkaar, en dat kan niet als je jezelf niet goed verzorgt.

5. Jezelf blijven

Natuurlijk zal je een beetje veranderen wanneer je in een relatie zit, maar het is niet de bedoeling dat je niet jezelf bij iemand kunt zijn. In een goede relatie moet je je comfortabel genoeg voelen dat je al je kanten durft te laten zien, dus ja ook de minder leuke. Maar ook moet je je partner kunnen accepteren en hem of haar niet willen veranderen. Natuurlijk kunnen jullie weleens irritaties hebben en dan een middenweg vinden, maar een persoonlijkheid veranderen is niet de bedoeling. Dan kan je beter op zoek gaan naar iemand die wel bij je past.

Er zijn nog veel meer factoren die een rol spelen bij een succesvolle relatie, maar met deze vijf kom je al een heel eind. En onthoudt: geen enkele relatie is perfect. Zolang jullie maar gelukkig zijn samen is alles goed.

Lees ook: Experts say: door deze 36 vragen te stellen en te beantwoorden kun je verliefd worden