Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Proost! Deze drankspelletjes kun je via videobellen doen

Ondanks dat we steeds meer mogen kiezen veel mensen er nog voor om niet te drukte op te zoeken. Vooral met een borrel op wordt de anderhalve meter minder nageleefd. Maar als je toch nog een gezellige spelletjesavond wilt houden met je vrienden en een borrel kan dat gewoon via Skype of FaceTime. Er zijn namelijk genoeg drankspelletjes waarvoor je niet fysiek bij elkaar hoeft te zijn.

drankspelletjesLees ook: Dit is waarom je kater erger wordt als je ouder wordt 

30 Seconds

Dit is misschien wel het bekendste familiespel en ook erg populair. Maar je kan het ook als drankspel spelen en via videobellen. Eén iemand houdt het bord bij, teams verdelen en starten maar. Hoeveel begrippen jij en je teamgenoot goed hebben, is hoeveel slokken jullie mogen uitdelen aan de andere spelers. Cheers!

 

De waarheid of drinken

Ook het bekende spel doen, durven of waarheid is makkelijk via videobellen te spelen en in drankspel om te toveren. Bij de waarheid of drinken stel je elkaar pittige vragen. Wil iemand een vraag niet beantwoorden? Dan moet diegene drinken.

Most likely to

Dit heerlijke spel zorgt ervoor dat je erachter komt hoe je vrienden nou echt over je denken. Er worden vragen gesteld als ‘Who is most likely to forget a birthday?’. Iedereen typt een naam van wie zij denken dat diegene het beste past bij deze vraag en jullie versturen dit allemaal op hetzelfde moment in de chat. Degene wiens naam het meest genoemd wordt neemt een slok.

Never have I ever

Dit spel gaat nooit vervelen. Pak je favoriete drankje erbij want als jij veel wilde haren hebt gehad dan zal je veel moeten drinken. Iedereen leest één voor één een situatie voor beginnend met ‘Ik heb nog nooit’. Denk aan dingen als ‘Ik heb nog nooit wild geplast’ of ‘Ik heb nog nooit het bed gedeeld met iemand waarvan ik de naam niet wist’. Heb jij dit wel gedaan? Dan neem je een slok.

never have I ever

 

Beeld: iStock

Lees ook: Pak je 'orange wine' erbij: er is nu een Dead to Me-drankspel